Църква в Канзас Сити казва, че има чудо: Тялото на монахиня, починала преди 4 години, не се е разложило и може да е светица

...
Абатство в Мисури позволява на хората да посетят тялото на
Коментари Харесай

Абатство в Мисури позволява на хората да посетят тялото на починала монахиня преди четири години.

Монахините от абатството казват, че сестра Вилхелмина Ланкастър може да е „неподкупна“.

Терминът се отнася до чудото, че някои тела не се разлагат докрай след смъртта .

Малко абатство в Канзас Сити казва, че имат чудна мистерия в ръцете си: „чудотворното запазване“ на тялото на монахиня, починала преди четири години.

И вие можете да дойдете вижте я сами в малкото абатство в Мисури всеки ден от 8:30 сутринта до 19:30 часа.

Бенедиктинците на Мери Кралица на апостолите, които управляват абатството на Дева Мария от Ефес, бяха шокирани, когато те ексхумираха сестра Вилхелмина Ланкастър и откриха, че тя е почти идеално запазена след четири години в ковчег, съобщава The New York Times. Дори нейният навик — украшението за глава, често носено от монахините — беше „безупречен“.

Намерението на монахините беше да посочат Ланкастър, който почина през 2019 г. на 95-годишна възраст, на почетно място в църквата. Но намирането на запазеното й тяло ги накарало да подозират, че тя е „неподкупна“, католически термин, отнасящ се до онези, чиито тела по чудо не се разлагат напълно след смъртта, съобщава Times.

„Относно това, което изглежда е чудотворното запазване на тялото на сестрата, ни се дава възможност да съзерцаваме великите дарове, които Бог ни дава всеки ден, особено тези, които са буквално скрити от очите ни“, гласи писмо без дата на уебсайта на бенедиктинците на Мария.

Ланкастър ще бъде първият чернокож "неподкупен" в света, както и първият американски "неподкупен". Повечето съобщени случаи са в Европа, пише Times.

„Преди си мислех, че нещо подобно може да се случи само в Европа или Сейнт Луис“, 13-годишната Едит Ричс, която се включи доброволно раздават вода на хората, чакащи на опашка, за да видят Ланкастър, каза Times.

Абатството планира да попита дали Ланкастър може да бъде канонизиран като светец в бъдеще, пишат сестрите на своя уебсайт.< /p>

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР