Цариброд. Делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов, се включи в

...
Цариброд. Делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов, се включи в
Коментари Харесай

Делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов, се включи в честването на 20 години от създаването на българския Културно-информационен център в Цариброд

Цариброд. Делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов, се включи в честването на 20 години от основаването на българския Културно-информационен център в Цариброд, Сърбия нощес. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ . Юбилеят на духовното средище съответства с отбелязването на Деня на националните будители 1 ноември. За срещата с нашите сънародници там дружно с вицепремиера дойдоха народните представители от НФСБ в групата на „ Обединени патриоти “ Валентин Касабов, Славчо Атанасов, Христиан Митев, Петър Петров и Георги Колев. В състава на делегацията бяха и заместник-министрите на културата Румен Димитров, на опазването на здравето – Светлана Йорданова, на превоза – Ангел Попов и на енергетиката – Красимир Първанов. В Цариброд бе и притежателят и шеф на телевизия СКАТ Данчо Хаджиев, и координаторът на НФСБ Венера Тодорова. В срещата се включиха посланикът ни в Белград Радко Влайков, и консулът в Ниш – Едвин Сугарев. От българската общественост разясниха, че сходно мощно наличие на българската страна не е имало.
„ Да сте живи и здрави по тази причина, че отстоявате българщината тук, където сте се родили, където живеете през днешния ден и където ще живеят вашите деца “, обърна се към нашите сънародници Валери Симеонов. По думите му поддържащите огнището на българщината в Културно-информационния ни център българи са същински модерни будители.
„ Проблеми има и ще има, само че предвид на новата ориентировка на Република Сърбия за присъединение към Европейския съюз уповавам се, че тези проблеми ще намерят своето решение “, уточни Валери Симеонов, само че не спести един от тях: За идните избори за Национален съвет на малцинствата, надлежно на българите, са били готови листи. „ За страдание, една от тях към този момент не съществува – тя беше опорочена от сръбски политически партии, които оказаха напън върху хората да се отдръпват “, сподели Валери Симеонов и се обърна към сънародниците ни с думите: „ Знаем какво става тук и ще пазиме вашите ползи. Продължавайте да държите жив огъня на патриотизма, на великия български дух и да работите в Културно-информационния център. Ние сме с вас “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР