Царевичното олио се оказва по-ценно за здравето от сочения за

...
Царевичното олио се оказва по-ценно за здравето от сочения за
Коментари Харесай

Рокада: Царевичното олио било по-полезно от зехтина

Царевичното олио се оказва по-ценно за здравето от посочения за най-полезна лой зехтин, оповестява Юрек Алърт. Царевичното олио намалява равнищата на холестерола по-успешно, в сравнение с студенопресованият зехтин, считат учени, които са провели изследване.

Всъщност царевичното олио е потребно и за така наречен неприятен холестерол и за общия, изяснява ръководителят на проучването лекар Кевин Маки. В царевичната лой се съдържат четири пъти повече растителни стероли, в сравнение с в студенопресования зехтин – това е главната причина да е посочена за по-добрия избор.

Царевичното олио съдържа и огромно количество потребни мастни киселини, изясняват учените. За своето проучване експертите са употребявали 54 души. Мъжете и дамите са разграничени на две групи, като не едната група са давани по четири супени лъжици зехтин на ден дружно със здравословна храна, а на другата група учените са давали същото количество царевично олио.

Нивата на неприятния холестерол при хората, които са приемали царевично олио, са снижени с към 10.5 %, изясняват експертите. За съпоставяне – студенопресованият зехтин е свалил неприятния холестерол с едвам 3.5 на 100. Що се отнася до общия холестерол, резултатите още веднъж са в интерес на царевичното олио, изясняват експертите – процентите са 8.2 за царевичното олио и 1.8 за зехтина.

 Зехтин

Добре познатото авокадо е превъзходен източник на витамини и минерали и, не на последно място, също може да намали неприятния холестерол, оповестява Ройтерс. Изследване демонстрира, че единствено едно авокадо на ден може да понижи равнището на неприятния холестерол даже при хора, които страдат от наднормено тегло.

Проучването е дело на учени от Пенсилвания. Това обаче не значи, че хората, които похапват по едно авокадо всеки ден, ще понижат равнището на холестерола, изясняват учените. Целта е авокадото да размени нездравословните мазнини в храната, разясняват пенсилванските експерти.

За проучването учените са проучили хора сред 21 и 70 години – взели участие са общо 45 души. След това на всеки е дадена друга по тип диета за понижаване равнището на холестерола.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР