Цалапица отново излиза на протест заради жестокото убийство на 24-годишния

...
Цалапица отново излиза на протест заради жестокото убийство на 24-годишния
Коментари Харесай

Протести пред Съда и Прокуратурата заради зверското убийство на Митко в Цалапица

Цалапица още веднъж излиза на митинг поради жестокото ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов. Само преди дни от Министерство на вътрешните работи признаха, че в следствието има основни пропуски и нарушавания, поради които бяха издадени заповеди за уволняване на екс шефа на пловдивската полиция Васил Костадинов и на някогашния шеф на Районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев. Именно позволените нарушавания са довели до напускането на страната на посочения за причинител на убийството Рангел Бизюрев, който четири дни след зверското закононарушение напусна страната с полет от летище София.

В 10,30 митингът е плануван пред постройката на съда, където в 11 часа ще се гледа разпоредителното съвещание против близнаците Валентин и Борислав Динкови. Спореддържавното обвиняване те са помогнали на Рангел да избяга отвън страната посредством обезпечаване на средства и транспорт и са прикрили следите от осъщественото ликвидиране, като са скрили тялото на убития Димитър край селото. В 12 часа митингът на хората ще се реалокира пред постройката на прокуратурата в града на тепетата.

Припомням, че към този момент повече от три месеца жителите на Цалапица и майката на убития Митко търсят правдивост за жестокото закононарушение и упорстват близнаците от селото да бъдат упрекнати като съучастници в тежкото закононарушение, а посоченият за причинител Рангел Бизюрев да бъде върнат в страната и да даде показания. Въпреки издадената Европейска заповед за арест, той към момента не е хванат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР