Цачева: Нужни са промени в Закона за българското гражданствоСъздадена е

...
Цачева: Нужни са промени в Закона за българското гражданствоСъздадена е
Коментари Харесай

Цачева: Нужни са промени в Закона за българското гражданство

Цачева: Нужни са промени в Закона за българското поданство
Създадена е работна група, която до края на годината да предложи промени в Закона за българското поданство, сподели през днешния ден в Стара Загора министърът на правораздаването Цецка Цачева, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Тя призна,че в Агенцията за българите в чужбина има проблеми в издаването на удостоверенията за персона и генезис. От месец май 2017 година до края на юни т. година Министерството на правораздаването е предложило на вицепрезидента да откаже българско поданство на 750 случая по разнообразни аргументи - недостатъчност, липса на задоволителни доказателства, недоказаност, а някои и, потвърдени с криминалогична експертиза, погрешни документи. Всичко това потвърждава, че подобен проблем съществува, разяснява министърът.

,,Работна група премисли и има за задача промени в Закона за българското поданство в две основни посоки -първото е извличане на българско поданство по генезис, където би трябвало да се прецезират наредбите на чл.13 от Закона. А втората група е обвързвана с опцията за придобиване на българско поданство по натурализация, посредством по този начин наречените вложения. Имам уверението на Министерството на стопанската система,че ще дадат мнение с цел да се види какъв е действителния резултат от тези инвестиции-разкриват ли се действителни работни места,има ли заетост", добави Цачева.

От май 2017 година до края на юни 2018 година имаме препоръчани отводи за 93 лица, акцентира Цачева. „ Съветът по законодателството е групов орган, в който вземат участие представители на Министерство на правосъдието, на ДАЧБ, само че тук участват и представители на ДАНС, Министерство на вътрешните работи, на ГРАО. Задачата на този орган е да уточняват всички документи, получени за приемане на българско поданство и те излизат с предложение до мен “, изясни Цачева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР