Трявна. Омбудсманът Мая Манолова получи наградата Златна ябълка“ по време

...
Трявна. Омбудсманът Мая Манолова получи наградата Златна ябълка“ по време
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова получи наградата „Златна ябълка“ за принос за подобряване благосъстоянието на децата в България

Трявна. Омбудсманът Мая Манолова получи премията „ Златна ябълка “ по време на Националната годишна среща на Националната мрежа на децата (НМД), в която членуват 150 неправителствени организации, които работят за отбрана правата на децата в България. Призът й бе връчен от ръководителя на НМД Георги Богданов за принос за възстановяване благосъстоянието на децата в България. Това оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Р България . Събитието се състоя в Трявна.
„ Това за мен е най-ценната премия, тъй като в никакъв случай не съм мислела, че мога да я получа. При встъпването ми в служба като омбудсман, част от вас стачкуваха, недоверието беше огромно. Това самопризнание от всички вас потвърждава, че когато хората работят отдадено за обща идея, когато задачите са високи, предразсъдъците, предварителните терзания и партийните окраски нямат значение. Когато има добра и обективна идея и хора, които работят за нея от сърце, рано или късно те застават един до друг в един тим, в една мрежа, в едно обединяване и реализират задачата, за която са се събрали, зад която стоят “, съобщи Мая Манолова.
По думите й неправителствените организации, които членуват в Националната мрежа за децата, са създали най-важното, а точно, че са се обединили. Тя съобщи уважението си и ги поздрави за това, че всеки ден персонално се срещат с хората и техните проблеми.
„ Също като мен и моя екип, вие сте хората, които се срещате с проблемите – с децата в риск, с хората, жертви на принуждение, с мигрантите, с бежанците, с децата, които имат потребност от приобщаващо обучение, с децата с увреждания. Освен своята работа, вие вършите и голяма част от работата на институциите “, добави омбудсманът и акцентира, че дружно с неправителствения бранш са писали рекомендации, внасяли са оферти и законопроекти.
Манолова изрази вяра, че годишната среща на мрежата ще бъде място за доклад на свършената работа през годината, само че и източник на ентусиазъм за напредване на общите дела, зад които стоят дружно с институцията на омбудсмана.
„ Факт е, че и нашите паники са общи. За страдание, в страната ни няма систематичен метод към проблемите на децата в тяхното биологично семейство, напъните на обществените служби са разпокъсани, системата на протекция работи безредно и не се поема отговорност. И това са единствено дребна част от проблемите “, сподели публичният бранител.
Манолова съобщи безапелационната си поддръжка за всяка бъдеща самодейност или акция, която НМД започва за отбрана правата на децата в България.
„ Ако мога да намеря едно световно решение или най-малко световна насочна точка за решение на тези проблеми, то е в действителност децата, благосъстоянието на българските деца в техния най-хубав интерес, да станат в действителност народен приоритет. Наистина да стигнат до сърцето на властта. Не просто да се афишират цели и стратегии, в които не се влага сърце “, акцентира омбудсманът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР