Трябваше веднъж за винаги да се даде ясен знак от

...
Трябваше веднъж за винаги да се даде ясен знак от
Коментари Харесай

Костадин Филипов: Омразата на РСМ към България е от полза на Сърбия и Русия

" Трябваше един път за постоянно да се даде явен знак от българските държавници, че на езика на омразата и на пропагандата на омразата в Северна Македония би трябвало да се постави край. "

Това съобщи за БНР журналистът Костадин Филипов, дълготраен сътрудник в Република Северна Македония.

Според него България е посочила ясно, че сегашната политика на Република Северна Македония не може да докара до поддръжка от наша страна за евроинтеграцията на Скопие.

Костадин Филипов уточни, че в Република Северна Македония се популяризират " измислени истории, които се поемат от обществото, популяризират се от медиите и се нагнетява следващата порция боязън и ненавист към съседа ":

" Полза от това имат тези сили в Северна Македония, които играят по свирката на Сърбия, а Белград, опосредствайки съветското въздействие в Западните Балкани, включително и в РСМ, желаят да държат Скопие на страна от европейското семейство ".

Филипов акцентира, че през ноември тези година изтича интервалът на мониторинг на Скопие от Европейска комисия:

" До ноември би трябвало да се реши дефинитивно условието за вписването на българите в Конституцията на Северна Македония. Вместо това време да се изпълни с положителни сигнали и с същинска политическа работа за възстановяване на атмосферата сред двете страни, виждаме какво се случва.... Обществото, медиите и политическите реакции демонстрираха, че РСМ психически, пропагандно и всячески не е подготвена, с цел да направи този компромис с вписването на българите в Конституцията ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР