Трябва задължително да има текст, който да е между това

...
Трябва задължително да има текст, който да е между това
Коментари Харесай

Предлагат глоби за пациенти, които лъжат лекаря

" Трябва наложително да има текст, който да е сред това да бъде осведомителен и да планува административно наказване - санкция, когато пациентите не съумеят да се впишат в общия развой на слагане на вярната диагноза. " Това съобщи пред БНР доцент доктор Антон Тонев, народен представител от Политическа партия, ръководител на здравната комисия в Народното събрание.
 
" Понякога са вероятни подвеждания, от време на време пациентът желае да ни подведе в посока, която авансово си е съставил. Затова са обсъждани благоприятни условия със законов текст да бъде посочено какви са тъкмо правата и отговорностите на пациенти, които търсят здравна помощ, изключително в случаите на неотложност ", аргументира се Тонев по отношение на предлагането за сходно законодателно изменение, направено от доктор Александър Симидчиев от Демократична България.
 
По думите му в някои моменти лекарят е изправен пред предизвикването " да разплете всеки обособен случай и да вземе най-правилните решения ".
 
Според Тонев " дребните отклонения " в обясненията на пациента не основават проблеми и лекарите са готови за тях, само че се визират " случаите, когато някой предумишлено, с съответна цел желае да заведе диалога в друга посока ".
 
Тонев удостовери, че измежду съдружните сътрудници има добра връзка за бранш опазване на здравето.

Хаос с електронните посоки

" В момента законът не може да се употребява за обстановка, с която да угасим нововъзникнал пожар ", разяснява ръководителят на здравната комисия във връзка проблемите с електронните посоки и реакциите в бъдещи сходни обстановки. В този контракт е можело да бъдат посочени условия, в случай че се позволен до недобри практики, това да води до неустойки и санкции за всяка една от страните. ", сподели депутатът.
 
 istock istock
По мотив задълженията на " Пирогов " и влизането на пълномощник в лечебното заведение поради задълженията му Антон Тонев уточни като съответна причина предоговарянето на болничното заведение с снабдители, с цел да не изпадне в положение на декапитализация.
 
Обсъждат се законови промени в главните закони, касаещи работата на лечебните заведения, посочи Тонев.
 
" Дължим на нашето общество обществен диалог какви аргументи са довели до недоброто положение на лечебните заведения. Сега е моментът да отворим тези закони и да се опитаме да наложим нови модели за финансиране и менажиране на нашата здравна система - преминавате от клинични пътеки към диагностично-свързани групи. Дълги години не е налагана сериозна промяна, насъбрани са много проблеми, на които сега размерът е забележителен и имаме потребност от промяна. ", добави той.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР