Трябва смирение, всеки да направи стъпка назад – да спрем

...
Трябва смирение, всеки да направи стъпка назад – да спрем
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Нужно е смирение, трябва да се състави програмно мнозинство

Трябва примирение, всеки да направи стъпка обратно – да спрем да генерираме напрежение, тъй като то блокира политическите и интелектуалните благоприятни условия на нацията. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия политологът Димитър Аврамов.

„ Всеки да се огледа в отгледалото преди да наскърбява другия “, безапелационен е той.

По думите му, в случай че не може да се построи съдружно болшинство, би трябвало най-малко да се построи някаква платформа, върху която да се сътвори държавно управление, въз снова в на програмни цели.

„ Не виждам различен рационален вид “, уточни Аврамов.

„ Този парламент би трябвало да се опита да сформира програмно болшинство – не споделям програмно държавно управление “, разясни той.

Политологът добави, че в случай че се провали опитът в това Народно заседание да се сформира политическо болшинство, отговорността ще бъде на самото Народно заседание.

Той разяснява, че ГЕРБ би трябвало да се откаже от претенцията, че положителното в българската политика са 12-те години ръководство на тази партия, а всичко останало е неприятно. Същевременно Аврамов означи, че другата страна в лицето на ПП-ДБ би трябвало да си даде сметка, че в случай че някой се е задържал 10 и повече години на власт, за това има аргументи.

За да се проведат промени, би трябвало да се търсят консенсуси, някаква междинна линия, сподели още политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР