Трябва с всички сили да се стремим да не закачаме

...
Трябва с всички сили да се стремим да не закачаме
Коментари Харесай

Японците премерват върху себе си опита от бойните действия в Украйна

„ Трябва с всички сили да се стремим да не закачаме Русия!

Ситуацията в Украйна се проучва деликатно в Страната на изгряващото слънце, която по принцип е надалеч от събитията. Изучават се както политическите, по този начин и военни аспекти на съветската спецоперация.

Интересът, проявен от японското държавно управление и персонално от премиера Фумио Кишида към вероятностите за присъединение на Финландия и Швеция към НАТО, може да се квалифицира като политически. „ Разбираме, че Финландия е в развой на преразглеждане на обичайните дипломатически връзки с Русия “, сподели Кишида. Според него повода за това е провежданата от Русия специфична интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна.

Номиналното участие на Япония в НАТО посредством " контракта за сигурност " със Съединени американски щати се разисква отдавна.

По въпроса по какъв начин би изглеждал един „ световен НАТО “, неотдавна се опита да спекулира английският външен министър Лиз Тръс: „ Важно е да се съсредоточим върху световния НАТО. Защото, до момента в който пазиме евроатлантическата сигурност, ние също би трябвало да обърнем внимание на сигурността в Индо-Тихоокеанския район... Трябва да предотвратим заканите в Индо-Тихоокеанския район. Работете със съдружници като Япония и Австралия, с цел да се убедите, че Тихият океан е сигурен. Трябва да сме сигурни, че демокрации като Тайван могат да се защитят “, сподели дамата.

Влизането на Япония в НАТО обаче няма да промени нищо в подреждането на военните сили в Североизточна Азия, където Съединени американски щати към този момент употребяват своя далекоизточен съдружник като предна база за война с Русия и Китай. В последна сметка Япония се назовава „ непотопяемият самолетоносач “ на Съединените щати.

Разбирането, че при положение на международен спор с потреблението на нуклеарни оръжия, Япония ще бъде една от първите жертви на войната, японците от дълго време имат. Но опитът от военните интервенции в Украйна без потребление на оръжия за всеобщо заличаване кара японските стратези да го тестват върху себе си, като се възползват от „ съветската инвазия “. С каква цел може да се предприеме такова „ настъпление “, несъмнено, никой няма да изясни, тъй като тук няма рационално пояснение.

С оглед на вероятността за по-нататъшно присъединяване на Япония във военната тактика на Съединени американски щати, Йошифуми Хибако, някогашният шеф на щаба на японските сухопътни сили за самозащита, притегли вниманието на японското издание на Yahoo News Japan. Той приказва за уроците, които японската войска и Япония като цяло могат да извлекат от руско-украинския въоръжен спор.

Японският военачалник счита, че Русия организира специфична интервенция в Украйна по проект. Тя съумя да заеме забележителна украинска територия.„ Руската войска стартира специфична интервенция в три направления. От югозападна Русия тя се реалокира на запад; от територията на Беларус на север се реалокира на юг, а от територията на Кримския полуостров - на север.

Такава тактика допуска, че в началото Москва е щяла да окупира цялата територия на Украйна. Поради тази причина тя незабавно се концентрира върху завземането на превъзходство във въздуха и започва най-мощните кибер интервенции, както и електронна война.

„ Всичко това се получи сносно за Русия и, взето дружно, й разреши неотложно да деактивира доста украински военни уреди и средствата за връзка и надзор. Тук руснаците демонстрираха силата на бомбардировките и ракетните удари против войските и военната инфраструктура на съперника “, написа професионалният японски боен.

Според Хибако неналичието на триумф на руснаците в киевското направление не значи, че съветските и съюзническите сили нямат съществени достижения в югоизточната и източната част на Украйна. Руските въздушни и военноморски сили имат голямо предимство спрямо украинската страна.

Сухопътните войски на съветските въоръжени сили обаче разполагат с към 200 000 души в Украйна против 100 000 украински в същия регион. Такова преимущество не може да се назова подавляващо. Смята се, че от нападащата страна се изискват най-малко три пъти повече войски в настъплението, в сравнение с имат бранителите.

„ 200 000 бойци не могат по никакъв метод да заемат цялата територия на Украйна с население от към 40 милиона души и повърхност на страната, която е два пъти по-голяма от Япония, за малко време “, отбелязва генералът.

Заключенията на някогашния почитан щабен офицер не са без интерес:

„ Има три урока, които нашите сили за самозащита би трябвало да научат от тази съветска специфична интервенция в Украйна.

Първата от тях е, че сухопътните войски към момента остават последният бастион против настъплението на непознати въоръжени сили. Във време, когато съветската войска в Украйна към този момент има безусловно предимство във въздуха и господства в морето, украинските танкове, сухопътни сили, поддържани от артилерията и силите за териториална защита, са главният защитителен вал в битката против настъплението на съветските въоръжени сили и техните съдружници.

Ефективната „ защита на страната “ значи, че в борбите оцеляват сухопътните войски, които се бият и побеждават в наземни интервенции. Трябва да се признае, че единствено по този метод дадена страна може да резервира своята самостоятелност.

Второ, съветската спецоперация затвърждава тезата, че защитаващата се страна би трябвало да мисли авансово и да предприеме всички вероятни ограничения за оптимално избавяне на своето цивилно население. Ако при положение на военни дейности децата, дамите и възрастните хора не бъдат евакуирани в точния момент, доста от тях могат да загинат.

Трябва също да се има поради, че нашите Сили за самозащита ще би трябвало да работят освен на предната линия, само че и в тила, осигурявайки защитата и отбраната на цивилното население.

Трябва да се признае, че сега броят на военнослужещите, които ще следва да се оправят с сходни задания в Силите за самозащита, е изцяло непълен. Трябва да увеличим нейното количество и качество на образование допустимо най-скоро.

Предварително би трябвало да се внимава за основаване и съоръжение тук-там за евакуация на цивилното население. Трябва да се обмисли набирането в тези сили на боеспособен пенсиониран боен личен състав, който е служил в Силите за самозащита.

Трето, в изискванията на специфичната интервенция в Украйна, съветските и украинските войски се сблъскват в яростна осведомителна война. Засега малко се знае за това от обществеността, само че мисля, че тези борби се водят в региона на киберпространството, космоса и електронната война. Руската спецоперация демонстрира, че в региона на осведомителните и психически интервенции японските сили за самозащита имат още доста да овладеят и да научат доста.

Привличат вниманието и мненията на японските читатели на Yahoo News Japan, чиито отзиви се разграничават. Някои оферират построяването на японските въоръжени сили. Има хора, които имат вяра, че без включването на Япония в Съединени американски щати, американците няма да се притекат на помощ на японците.

Мнозинството обаче стига до извода, че е оправдано връзките със северната съседка на Русия да се построяват по този начин, че да не се предизвикат военни дейности против Япония.

No.r Няма какво да се съпоставяме с Украйна. Това е огромна континентална страна с огромни площи, до момента в който ние сме дребна островна страна. Ако нашето преимущество във въздуха и в морето ни бъде отнето, никой съдружник няма да ни помогне. Нашите вериги за доставки ще бъдат нарушени. Известно е, че нашите сухопътни войски разполагат с дребен ресурс от муниции.

А за евакуация на популацията можете да употребявате отдалечени едва обитаеми острови.

плюс. Авторът споделя, че Русия се провали в блицкрига, само че в действителност Украйна загуби през цялото време на войната. Икономиката й към този момент се е сринала, територията на Украйна продължава да се разпада, а огромният брой военни жертви и жертви измежду популацията просто е прикрит от украинското държавно управление.

Единственото нещо, на което си коства да се обърне внимание в тази публикация, е, че в този момент са останали относително малко боеспособни украински войски. Много западни медии пишат, че украинците могат да отвърнат, в случай че им бъдат изпратени оръжия, само че сегашната обстановка е такава, че им се изпращат разнообразни остарели оръжия, а украинската войска не знае по какъв начин да употребява новите. Освен това се оповестява, че доста оръжия, изпратени на украинската войска, са се озовали на черния пазар и са били интензивно разпродавани там.

Използвайки единствено западните медии, е невероятно да се сътвори вярна картина на този спор.

Chy. Не, Русия нямаше да превземе Киев с военни средства. Така беше в Крим и в Грузия, по този начин се случи и в Киев. Така че това е нейната тактичност. В последна сметка, в случай че Русия в действителност искаше да окупира Украйна, тя на първо място би унищожила Киев с ракети, тъкмо както американските военни бомбардираха превантивно иракски Багдад.

За разлика от медийното показване на хипотетично опустошен град, видеото на президента Зеленски, който се разхожда през красивия град Киев, е безапелационно доказателство, че Русия не е блъснала мощно украинската столица.

Nob Ако нашата островна страна Япония се окаже заобиколена по море и загуби предимство във въздуха, тогава това е проваляне за нас. Втората международна война потвърди това.

В Япония не може да има сухопътна война. Трябва да посветим всичките си старания за подсилване на нашите системи за противовъздушна и противоракетна защита, както и за противокорабна защита. Необходимо е да се разработят БЛА и галактически средства за целеуказване.

Щом войната пристигна в нашата земя, ние ще бъдем победени.

Bve. Най-голямата уязвимост на японските сили за самозащита е, че имат малко и остарели оръжия. Войските имат слаба психическа подготовка. Специалистите по кибервойни и дронове са малко.

Не можете да вършиме скъпи първокласни предмети от оръжия. Япония би трябвало да създава, създава и доставя по-евтини, само че висококачествени оръжия на войските. Невъзможно е да се отбрани японският народ без създаване на нови военни технологии и нови предприятия на военно-промишления комплекс.

Звк. Японските сили за самозащита въобще не са мощни. Във боен конфликт с Русия те ще бъдат победени. Сега, в случай че Япония стане един от щатите на Съединени американски щати, тогава дружно с американската войска щяхме да победим и Китай, и Русия.

xee. Най-голямата чудноватост на тази война е, че Украйна не може да извърши нито една сполучлива атака против съветските войски. ВСУ единствено се пази. необичайно.

Хир. Хокайдо се нуждае от повече противотанкови ракети Javelin и атакуващи дронове!

jvp. Да, защо приказваш? В Япония няма нито едно обикновено бомбоубежище. Наистина имаме метро. Но по какъв начин е измислена системата за обезпечаване на минимални условия за хората там? Тоалетни, храна, вода? И какъв брой входа и изхода има в това метро?

Йо._ Да, в случай че като украинската войска цивилните се употребяват като щит, тогава можеш да се защитаваш безпределно доста!

Нет. Обяснете по какъв начин ще защитим многочислените си атомни електроцентрали от противников офанзиви?

Има. Трябва по всевъзможен начин да не закачаме Русия и да заобикаляме военни интервенции на японска територия!

Ptb. И при положение на война да изпратим нашите глупави депутати на самата първа линия на защита, с цел да договарят с врага за помирение и преустановяване на войната!

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР