Трябва реформа в прокуратурата, трябва реформа в съдебната система и

...
Трябва реформа в прокуратурата, трябва реформа в съдебната система и
Коментари Харесай

Елена Йончева: Проблемите в прокуратурата са по-големи от оставката на Гешев

Трябва промяна в прокуратурата, би трябвало промяна в правосъдната система и ефикасен механизъм за отчетност и отговорност на основния прокурор. Това сподели евродепутатът Елена Йончева в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Фигурата на основния прокурор не би трябвало да е подвластна от нито една политическа партия, от нито една икономическа формация, акцентира евродепутатът.

По думите й упованията към държавното управление на Кирил Петков са големи и на него му предстоят сложни стъпки и непопулярни ограничения. „ Мисията на политиците е не да бъдат харесвани и да търсят лесните решения, а да постановат сложни, само че ефикасни решения ", добави Йончева.

Според нея, в случай че Корнелия Нинова бъде избрана отново за водач на Българска социалистическа партия, това би било тъпо за левицата и България. Тя акцентира огромната загуба на електорална поддръжка за левицата през последната година. Според Йончева Крум Зарков има качествата да направи Българска социалистическа партия първа политическа мощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР