Трябва много ясно с партньорите в управлението да знаем къде

...
Трябва много ясно с партньорите в управлението да знаем къде
Коментари Харесай

„Сглобката“ трябва да се предоговори или изпълнява, каза Борисов

Трябва доста ясно с сътрудниците в ръководството да знаем къде са линиите, зад които не може да се минава, в противоположен случай започваме да си губим физиономията, а ние това не можем да си го позволим, тъй като зад нас стоят хората от център-дясно.    Това сподели пред парламентарната група водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, чието изявление се излъчи онлайн във фейсбук страницата му.    В момента в централата на ГЕРБ се организира съвещание на групата, на което главните тематики с изключение на с подробен разбор на изборния резултат, са свързани с анализ на осъществяването на управническата и законодателната стратегия, сподели на ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитрана от Българска телеграфна агенция.   " Сглобката “ и механизмът може би би трябвало да се предоговори или извършва, уточни Борисов. В опазването на здравето, в Министерство на регионалното развитие, имаме ли зам.-министър, в данъчните, в митниците – нямаме, означи той. Според него не е добре на лидерските срещи да участват по 20-30 души, които ги трансформират в " говорене “. 

Борисов предложи да стартират да се организират регулярни срещи всеки вторник сред представители на парламентарните комисии и отрасловите министри, с цел да има повече съгласуваност при взимането на решения сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ". ГЕРБ не може да носи солидарно отговорност за решенията на държавното управление, откакто няма министри и не на всички места има зам.-министри, сподели Борисов. Той даде образец, че доста постоянно не се знае авансово за самодейностите на кабинета, които даже и да са положителни, не могат да бъдат обсъждани, преди да бъдат вкарани в деяние.
  " Интересно за какво след изборите има ограничения, които плануват фрапантно да се усилят налозите върху жилищата ", разяснява още водачът на ГЕРБ. " Ще има налози с 40-50% нагоре, в нашата стратегия ясно сме споделили, че няма да позволим да се подвигат налози ", добави той. По думите му в случай, че ще се взима нов дълг, би трябвало да се приказва къде ще отидат тези пари, дали ще има за планове, на които ГЕРБ държат.   Изказването на Борисов пристигна след проливен дъжд от рецензии от фрагменти на ГЕРБ към представители на държавното управление, измежду които към министъра на финансите Асен Василев поради неразплащане с европейски средства, загуба на 68 млн. лева по оперативна стратегия " Околна среда ", трансфер на европейски средства за компенсиране на дребните и междинни предприятия поради високите цени на тока и липса на ограничения за ограничение на недостига от 3% до 0% или на остатък.    " Всички желаят да се вършат на положителни, единствено че задълженията се натрупат. Лихвите, в случай че се сметнат на година, са милиарди. Тези лихви кой ще ги заплаща? Къде са ограниченията ", съобщи от своя страна Борисов.    Сред подложените на критика беше и министърът на енергетиката Румен Радев поради неизпълнени ограничения като идея за работата на мините и правене на енергийна тактика.   Здравният министър Христо Хинков получи рецензии поради Националната здравна тактика, Националната детска болница и проблемите с електронните предписания, а министърът на образованието Галин Цоков поради понижаване на средствата в образованието.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР