Трябва ли хората, които полагат труд от вкъщи или на

...
Трябва ли хората, които полагат труд от вкъщи или на
Коментари Харесай

Дистанционният труд: Трябва ли да се плаща по-малко за този вид работа?

Трябва ли хората, които поставят труд от у дома или на друго място, само че не и в офиса, да печелят по-малко пари? Въпросът беше в центъра на скорошно изследване и забележителен брой европейски компании са в несъгласие с това, което желаят чиновниците.

Дистанционните чиновници може да получават отсега нататък по-ниски заплати в европейски компании, защото компаниите търсят благоприятни условия за увеличение на производството и по-ниски разноски, съгласно резултатите от ново проучване.

Позициите надалеч отвън офиса бързо се изчерпват, с цел да бъдат сменени от хибридни работни места, до момента в който компании, в това число софтуерни колоси по целия свят, подреждат на чиновниците си да се върнат в офиса. Тенденция, която претърпя поврат след отшумяването на пандемията от Covid-19.

Проучване, оповестено от платформата за ръководство на разноските Pleo, демонстрира, че съвсем едно от всеки пет дребни и междинни предприятия обмисля понижаване на заплатите на отдалечените служащи.

МСП съставляват 99% от всички предприятия в Европейски Съюз.

Торбьорн Финк, основен действен шеф на Pleo, споделя пред Euronews Business, че фирмите „ ще се концентрират върху икономисване на разноски през 2024 г “.

Euronews Business се свърза с офиса на европейския комисар по заетостта и обществените права Николас Шмит, с цел да попита за по-широките последствия от сходен ход, само че не получи незабавно отговор.

Как намаляването на заплатите на отдалечените служащи ще се отрази на пазара на труда в Европа?

Идеята да се заплаща на този вид служащи по-малко не е нова, само че дебатът продължава да набира скорост, като едната страна твърди, че спестяването от отдалечени служащи на пътя до работното място и свободата да живеят където желаят, може да докара до по-евтини сметки спрямо тези, които работят на място.

Други настояват, че отдалечените служащи са също толкоз продуктивни, колкото техните сътрудници на място и даже понижават разноските на работодателите, тъй че тяхната работа би трябвало да бъде обезщетена равно с тази на останалите. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР