Трябва ли да ексфолираме кожата си през лятото и колко

...
Трябва ли да ексфолираме кожата си през лятото и колко
Коментари Харесай

Ексфолиране през лятото? Ето от какво има нужда кожата ви

Трябва ли да ексфолираме кожата си през лятото и какъв брой постоянно?

Точно както метода ни на обличане, ритуалите ни за хубост се трансформират с всеки сезон. Вероятно към този момент сте заменили богатите и тежки кремове с по-леки като текстура овлажнители, добавили сте мощно хидратиращи лосиони към грижата за цялото тяло, само че по какъв начин процедирате с потреблението на скрабове и ексфолианти?

Отговорът на този въпрос в действителност зависи от личните ви желания по отношение на добиването на загар. Ако сте от хората, които не обичат да се излагат на слънце, не държат да имат шоколадов тен и гледат на слънцезащитата повече от съществено, то значи можете да продължите с ексфолирането както постоянно, т.е. един или два пъти в седмицата. 

 summer scrab 2

Но в случай че планирате слънчева почивка и събиране на загар, значи би трябвало да измененията навиците си, най-малко за лятото. Според звездният козметик Рене Роулю, ексфолирането може да направи кожата ви до 45% по-чувствителна към слънчевите лъчи. Тя изяснява, че защото по този метод отнемате част от защитния горен пласт, дружно с отстраняването на мъртвите кафези, кожата ви е изложена на доста повече вреди от страна освен на слънцето, само че и на околната среда като цяло. В този случай би трябвало да сведете ексфолирането до най-малко, един път в седмицата и въобще да го изключите в седмиците, в които планирате да се излагате на слънце.

За разлика от механичното ексфолиране (с помощта на скрабове, душгелове и други артикули с едри частици), химическият пилинг ви дава малко повече независимост. Ако употребявате ексфолиращ серум с киселина през нощта, можете да продължите да го употребявате както нормално и през лятото. Но не и преди да си легнете, в случай че на идващия ден планирате да ходите на плаж или басейн. Същото предписание се ползва и в случай че употребявате артикули с витамин А (или ретинол). Ако обаче употребявате такива, които са ви предписани от доктор, би трябвало да прекратите потреблението им 5 дни преди интензивно излагане на слънце.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР