Трябва да търсят допирателните линии, за да излъчат редовно правителство,

...
Трябва да търсят допирателните линии, за да излъчат редовно правителство,
Коментари Харесай

Донев за идеята служебните министри да станат редовни: Това е една политическа ирония

Трябва да търсят допирателните линии , с цел да излъчат постоянно държавно управление, което да работи стабилно и дейно, с цел да подсигурява, че ще взема решение проблемите на българските жители. Трябва да се направи необятна коалиция.

Това насочи като обръщение към партиите служебният министър председател Гълъб Донев.

По думите му  служебното държавно управление се оправя с това, само че е добре те да поемат отговорност. 

„ Не мога да предсказвам, какво ще се случи след Великден,  всичко е допустимо. Всичко е в ръцете на партиите. В тях е отговорността да работят и покажат на българските жители, че те носят отговорност и мислят за техните проблеми “, сподели още той.

По мотив предлагането на Бойко Борисов,  служебните министри да станат постоянни, министър председателят разяснява:

„ Това е една политическа подигравка, не е съществено. “

Донев изрично акцентира, че  не би приел предложение за постоянен кабинет. 

Третият длъжностен кабинет,  ако бъдат изчерпани конституционните благоприятни условия и цялата процедура премине несполучливо за сформиране на държавно управление, третият кабинет е в ръцете на презиндета Румен Радев “, съобщи той.

Във връзка с Плана за възобновяване  служебният министър председател сподели, че от началото на февруари след решението на Народно събрание за предоговарянето са почнали диалози с Европейска комисия.

„ Преговорите са интензивни. Следващите диалози ще се проведат на 20 април. Дотогава ще бъдем подготвени с бележките, които ни даде Европейската комисия ”, посочи той.

От думите му стана ясно, че  в случай че няма постоянно държавно управление   до края на април, служебният кабинет  ще внесе в националното заседание п роекта на Бюджет 2023.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР