Трябва да сте расли в саксия, за да не сте

...
Трябва да сте расли в саксия, за да не сте
Коментари Харесай

10 изумителни факта за легендарния Брус Лий

Трябва да сте расли в саксия, с цел да не сте чували за Брус Лий и неговите невероятни достижения. Той става прочут със своите кунг фу умения и към момента е считан за най-хубавият занаятчия на бойни изкуства в историята. За страдание той си отива от този свят едвам на 32 години, откакто умира от алергична реакция към обезболяващо през 1973г. За късото си битие обаче, Брус Ли се трансформира в легенда

1. Можел е да грабне монета от 10 цента от дланта на човек и да остави на мястото й монета от 1 цент, преди той да успее да си свие пръстите.

2. На тази фотография Брус извършва „ драконовия байрак “ – поза, която можел да задържа повече от 30 минути.

3. Филмовите режисьори трябвало да снимат бойните подиуми на Брус Лий в 32 фрагмента в секунда, вместо нормалните 24, тъй като придвижванията му били толкоз бързи, че другояче не изглеждали реалистични.

4. Времето му за реакция и удар от разстояние 1 метър било едвам 5 стотни от секундата.

5. Брус Лий един път ритнал човек толкоз мощно, че той счупил ръката на намиращия се зад него, когато паднал.

6. Можел е да прави лицеви опори, употребявайки единствено палеца и показалеца си… на една ръка.

7. Макар да тежал сред 60 и 75кг, Брус Лий можел да прави по 50 лицеви опори на една ръка, опирайки челото си в земята. С лекост правил лицеви опори с 60кг тежести върху гърба му.

8. През 1970г Лий поврежда сакрален нерв и лекарите му споделят, че повече в никакъв случай няма да може да тренира кунг фу. Грешали. Боецът се възстановил изцяло и взе участие в четири кино лентата идващите 2 години.

9. В борба, траяла 11 секунди през 1962г, Бурс Лий нанася 15 удара и ритник, с който нокаутира съперника си.

10. В Афганистан има момче на име Брус Хазара, което наподобява като Брус Лий, тренира вушу и се врича да следва неговия път.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР