Трябва да спрем законодателната вакханалия в здравеопазването. Юридическите факултети започват

...
Трябва да спрем законодателната вакханалия в здравеопазването. Юридическите факултети започват
Коментари Харесай

Юридическите факултети започват да изучават безумията на ГЕРБ

Трябва да спрем законодателната вакханалия в опазването на здравето. Юридическите факултети стартират да учат безумията, които са основани в законодателния орган в България. Това е позор за всички ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи Нигяр Джафер по време на дебатите по, импортирани от депутати от ръководещата партия.
„ Предлагате основаването на контролен съвет на надзорния съвет на здравната каса. Може би по сходство на наблюдаващия прокурор на основния прокурор. Това са парадокси ”, сподели Джафер.
 Здравният министър с повече надзор над НЗОК след законова смяна, опозицията се възмущава Здравният министър с повече надзор над НЗОК след законова смяна, опозицията се възмущава
За следващ път ГЕРБ провокира скандал в Народното събрание със свои законодателни оферти в региона на опазването на здравето. Става въпрос за...
От ГЕРБ обаче не се отхвърлиха от предлагането си. При гласуването вносителите получиха поддръжката на сътрудниците си от „ Обединени патриоти ”, както и от „ Воля ”, и законопроектът беше утвърден на първо четене.
Промените засягат така наречен механизъм, гарантиращ предвидимост и резистентност на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), който се ползва за лекарствените артикули, заплащани изцяло или отчасти от касата.
Този механизъм годишно се приема с решение на надзорния съвет на НЗОК. Сега ръководещите оферират по този механизъм да се упражнява спомагателен надзор от здравния министър „ посредством планови и неочаквани инспекции ”.
Пълните диспути по законопроекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР