Трябва да сме обединени в това, че сме различни. Може

...
Трябва да сме обединени в това, че сме различни. Може
Коментари Харесай

Равин Бенямин Яков: Омразата и антисемитизмът винаги са били около нас, но досега това не е признавано публично

Трябва да сме обединени в това, че сме разнообразни. Може да имаме разлики, само че да се почитаме. Това съобщи в изявление пред БГНЕС основният равин на Нидерландия Бенямин Яков. Той беше един от представителите в двудневната Международната конференция „ STOP HATE SPEECH “ (Да спрем езика на омразата), която се организира в София.

„ Преди няколко месеца се обърнах към един от някогашните холандските ръководители на Народното събрание, тъй като виждам, че антисемитизмът и омразата напълно се усилват. Виждам, че метода, по които хората си приказват и приказват един за различен не е верен и става все по-лошо и по-лошо. Омразата и антисемитизмът постоянно са били към нас, само че до момента това не е признавано обществено. Думите могат да оказват помощ на хората в сложен миг, само че в същото време те могат и мощно да ги наранят “, сподели той.

Раби Яков означи, че омразата е резултат от говоренето. Той акцентира, че конференцията " Stop hate speech " (Да спрем езика на омразата) е значима, тъй като тя дава началото на един доста значим диалог и точно това е и нейната съществена цел. Според него би трябвало да сме обединени в това, че сме разнообразни. „ Може да имаме разлики, само че да се почитам “, уточни той.

Равинът разяснява, че връзката сред хората в Интернет през днешния ден е в пъти по-бърза в сравнение с е била в миналото в предишното. „ Мисля, че свободата е хубаво нещо, само че би трябвало да има ограничавания. Свободата има потребност от ограничавания. Религията има потребност от ограничавания “, означи той.

Раби Яков изясни, че битка с езика на омразата и дискриминирането би трябвало да е значима за всеки един човек. „ Всеки би трябвало да изпитва обвързване да пази обществото. Ако можеш да направиш нещо, направи го “, акцентира той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР