Трябва да сме изключително прецизни в тези оставащи три дни,

...
Трябва да сме изключително прецизни в тези оставащи три дни,
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Възраженията на Нидерландия не са свързани с охраната на границите

Трябва да сме извънредно прецизни в тези оставащи три дни, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след извършената през днешния ден среща в Министерския съвет по отношение на дейностите на служебното държавно управление за отстояване на готовността на България за присъединение към Шенгенското пространство.

Демерджиев съобщи, че на догатките на премиера на Нидерландия противостоят позитивните отчети от двете инспекции в България на задачите на Европейски Съюз, както и от инспекцията, осъществена от посланика на Австрия, която ни дава вяра, тъй като беше извънредно обстойна. „ Тази инспекция ни дава вяра, че Австрия може да промени позицията си. Основните възражения на Нидерландия не са свързани с защитата на границите, а с използването на CVN механизма, който отпадна през 2019 година “, сподели той.

“Нидерландия чака отчет какъвто не може да получи. Спорно е дали такава позиция на процедура не обезсмисля нормите, върху които се гради Европейски Съюз и органите и институциите на Европейски Съюз ”, сподели Демерджиев.

Той изясни, че при започване на неговия мандат турската страна е помолила да обезпечи хуманно отношение към мигрантите, които се пробват да минат границата. “В последните срещи Турция прави ясни индикации, че прави оценка тази смяна, само че не трябва да се подменят и събитията, че мигрантите, които се пробват да обхванат нелегално на наша територия стават все по-агресивни. Ако някой чака, че българката полиция няма да отвърне на тези дейности и няма да запазим живота и здравето на българските гранични служител на реда бърка “, означи Демерджиев и добави, че в случай че самите имигранти не са толкоз нападателни, то тогава няма да са пострадали.

на Австрия са индикирани две неща: “нямат искания към България, те правят оценка това, което вършим и имат искания към Европейска комисия, че на територията на Австрия се намират 100 000 незаконни мигранти, а близо 75 000 не са регистрирани. Тяхната теза не е България, Румъния и Хърватия са опасност за Шенген. ”, изясни той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР