„Трябва да си спазваме мерките и да продължаваме да сме

...
„Трябва да си спазваме мерките и да продължаваме да сме
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Смъртността е висока заради дълготрайните ефекти на вируса

„ Трябва да си съблюдаваме ограниченията и да продължаваме да сме бдителни, до момента в който стане изцяло безвредно “. Това сподели пред Nova News депутатът от „ Демократична България “ доктор Александър Симидчиев във връзка данните за понижаване на заболеваемостта от Коронавирус в последните дни.

Той означи, че процентът на нововаксинираните внезапно спада. „ Основната причина е осведомителна, стартира да се приказва, че Омикрон протича леко, това накара хората да се провиснал. Ние не знаем какви са дълготрайните резултати от болестта. Убеден съм, че единствено с говорене по тв приемника няма да се убедят хората да се имунизират, в противен случай, това води до окопаване на двата крайни лагера – тези, които желаят всички ограничения да се отстранен, и тези, които желаят всичко да се затвори “, сподели доктор Симидчиев.

„ Смъртността е висока, тъй като вирусът има дълготрайни резултати, които не престават с години. Тепърва следва да се срещнем с тях. Спада острата смъртност, а не дълготрайните последствия. Вече 700 дни сме в пандемия, приблизително по 50 индивида дневно умират от вируса през това време. Един рейс хора умират всеки ден. Трябва да се откри здравно решение, което да не повлияе на естествения живот “, добави още той.

Д-р Симидчиев сподели, че съгласно него „ зеленият документ “ не е ефикасен, тъй като ограниченията към него не се съблюдават. „ Народното събрание обаче не би трябвало да се меси в това. Решението за отпадането му и по кое време е напълно оперативно и ще се вземе от изпълнителната власт, която разполага с цялата нужна информация “, уточни доктор Симидчиев.

Относно здравния съвет, иницииран от „ Демократична България “, доктор Симидчиев съобщи, че цели дълготрайно, стратегическо повлияване хода на опазването на здравето сред разнообразни парламенти.

„ Здравният съвет, сходно на фискалния съвет, ще бъде с един дълъг мандат, по-дълъг от един парламент, с цел да може стабилно политиките в опазването на здравето да имат носителство сред другите парламенти и да не започваме постоянно от нулата. Разговарял съм с съдружните ни сътрудници, ще продължа да диря и опозицията, тъй като това би трябвало да е надпартиен консенсус “, посочи доктор Симидчиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР