Трябва да се реши сериозния проблем с паркирането, битката за

...
Трябва да се реши сериозния проблем с паркирането, битката за
Коментари Харесай

Николай Шушков: Битката за паркоместа в Благоевград се превръща в социален, дори криминален проблем

Трябва да се реши сериозния проблем с паркирането, борбата за паркоместа има капацитета да се трансформира в обществен, даже престъпен проблем. Общинското сдружение „ Паркинги и гаражи “ обслужва единствено себе си, не се съблюдават строителните правила. Моето решение е просто: в кварталите, на входа и изхода на Благоевград ще се изградят няколко огромни буферни паркинги и хората, оставили колите си там, ще бъдат обслужвани с безвъзмездна автобусна линия.

Това решение на тежкия проблем с неналичието тук-там за паркиране в кварталите предлага самостоятелният претендент за кмет Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината. Той се срещна с поданици на кварталите „ Еленово “, „ Бялата висота “ и „ Грамада “, пред които още веднъж се ангажира с икономическото възобновяване и развиване на града. Той разясни, че без съвременна промишленост, щадяща природата, която да обезпечи положително възнаграждение на хората, не може да има разцвет на общината. Така ще дойдат и повече средства за хората, за активността на общината, за градската среда, за инфраструктурата, включително оправяне на тротоарите, и за културни и обществени действия. Това от своя страна, съгласно Шушков ще задържи и младежите в района. „ Благоевград има добра учебна конструкция, дава качествено обучение, само че липсва връзката с потребностите на пазара на труда. Само един цех в общината влага в дуално образование.

Жителите на „ Еленово “, „ Бялата висота “ и „ Грамада “ се интересуваха и от развиването на огромните планове в района като Автомагистрала „ Струма “ и забавения градеж на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “. „ Преди съвсем 30 години направихме един от най-хубавите планове в България, само че строителството стартира едвам в този момент. Макар и с много изменен план, пунктът ще даде опция за прекосяване на по-голям брой транспортни средства и жители. Това съумях да го осъществявам като регионален шеф. Надявам се идващото лято пунктът да е подготвен и да имаме актуален европейски митнически пункт, а това директно касае Благоевград. Защото типът, в който е в този момент, е позор за всеки един от нас като българин “, безапелационен бе Шушков.

Той акцентира и на потребността да се засилват контактите със прилежаща Република Северна Македония. „ Имахме положителни обичаи и партньорство с Щип, не помни се и това. Натрупаните през годините проблеми с Македония са доста, само че би трябвало да ги решаваме по пътя на разговора, вместо да прекъсваме контактите на всякакво равнище. Община Благоевград няма собствен сътрудник от другата страна на границата. А по европейската стратегия за трансгранично съдействие „ България –Македония “ има благоприятни условия, които могат взаимно да се осъществят.

Хората желаеха решение с подлез или надлез към кв. Грамада. „ Детството ми е минало в блока на Мототехника, който е навръх ж.п прелеза към Грамада. Майка ми и в този момент живее е там. Виждам непрекъснатите тапи. Решението с подлез е тежко. Ще се съветвам със експерти, само че съгласно мен входът на Благоевград към основния път Е 79 би трябвало да се реши с кръгово придвижване и да се трансферира ж.п. линията с надлез, който да слиза в кв. “Грамада “. Това обаче специалистите ще кажат дали е допустимо, а и да се копае под ж.п линията значи да се спре придвижването. Освен това част от пътя е благосъстоятелност на АПИ, другата е общинска, а прекосяването – на Националната компания " Железопътна инфраструктура “. Трите ведомства би трябвало да намерят общ език. „ Грамада “ е огромен квартал, с доста транспортни средства, въпросът би трябвало да се взема решение незабавно “, сподели Шушков.

Жителите на „ Бялата висота “ пък сложиха казуса с неналичието на задоволително детски градини и неуредения градски превоз. Те разясниха, че автобусните спирки са им надалеч и неуместни, а в кв. Ален мак има една детска градина и една детска ясла в 4-ти блок, което е неловко и за живеещите там, и за децата.

„ Поне три нови детски градини би трябвало да се построят “, означи Шушков и добави: „ Има планове, средства са били заделени, само че сегашният кмет не е подхванал нищо. Ще направя разбор на плановете, дали са настоящи и дали дават отговор на актуалните условия. Ще се дефинират и терените. Детски градини ще бъдат построени – при вас и в кв. Освобождение е най-належащо “, сподели Шушков.

Видео:

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР