Трябва да се развиваме! Застоят е смъртоносен за бизнеса! Давайте

...
Трябва да се развиваме! Застоят е смъртоносен за бизнеса! Давайте
Коментари Харесай

Давайте идеи! Но, как?

" Трябва да се развиваме! Застоят е гибелен за бизнеса! Давайте хрумвания! Бъдете новаторски! "

Така молят топ мениджърте в доста компании. Но макар всички мотивационни акции по излъчването на това обръщение, хората не са по-активни от нормалното. Какво им пречи, че остават пасивни?

На този въпрос предлага отговор Капка Стойкова - бизнес и кариерен обучител , оторизиран коуч към Европейска комисия по програмата за Иновации на МСП на Horizon 2020, както и Lego© Serious Play© фасилитатор. Тя е създател на Development Zone - компания за развиване на хора, екипи и организации, която през 2018 година празнува 10-годишен празник.

Ето какво споделя тя по тематиката " Иновации и вътрешно предприемачество: спънки и положителни бизнес практики ".

................

Работили сме в годините с доста клиенти, които желаят да стартират иновационни акции вътре в фирмите си. Тук, несъмнено, не приказваме за преди малко започваща компания, чиито екипи живеят непрекъснато, въодушевени от обединилата ги концепция. Става дума за бизнеси с по-дълга история, където процесите са достигнали рутинност.

Решението на мениджмънта на една одобрена компания да започва стратегия за нововъведения е подбудено от желанието да оживи активността и в последна сметка, да генерира повече бизнес.

Винаги споделяме с клиентите ни, че дефинирането на цялостна иновационна тактика и съответна стратегия за приложение е наложително. И то по подобен метод, че всеки един чиновник от компанията да може да откри отговор на въпросите си: Какво има за мен в това? Каква ми е изгодата да давам хрумвания?

Продължава на страници 2 и 3.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР