Трябва да се разбере кой е поканил проф. Анастас Герджиков

...
Трябва да се разбере кой е поканил проф. Анастас Герджиков
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Трябва да се разбере кой е поканил проф. Герджиков за кандидат-президент

Трябва да се разбере кой е поканил проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент. Това съобщи в „ Тази заран “ специалистът по военно дело и национална сигурност Бойко Ноев.

Вчера стана ясно, че ректорът на СУ „ Св. Климент Охридски “ ще бъде повдигнат за държавен глава от Инициативен комитет (ИК) и по информация на bTV – подсилен от ГЕРБ.

„ Той е приел поканата, аз се запитах – а кой го е поканил? Няма ИК, значи има някаква завера и би трябвало да разберем кой тъкмо го е поканил. Втори въпрос – той щял да въплъщава единството на нацията, тази опорка беше пусната от статуквото, върхушката на ГЕРБ. Не може да има единение сред битите и биячите “, добави специалистът по национална сигурност.

Ноев е някогашен министър на защитата в кабинета на Съюз на демократичните сили, той стана част от Инициативния комитет, издигнал президента Румен Радев за втори мандат.

„ Приех да съм част от този ИК поради разграничителните линии – от едната страна мафията, от другата страна – народът. Радев ясно застана на страната на жителите, вдигнатият пестник беше знак за поддръжка на демокрацията в България “, разяснява Ноев.

На въпрос за какво през годините го е подлагал на критика за положението на армията, а през днешния ден застава зад него, Ноев съобщи: „ В началото на своя мандат, той позволи неточности, само че ги надмогна. Румен Радев е почтен политик и той го потвърди “.

Ноев е изпратил писмо до вътрешния министър Бойко Рашков по отношение на следствието на отравянето на трима български жители, измежду които оръжейният предприемач Емилиян Гебрев.

„ Взривовете и покушенията над тримата не се проверява, има обосновани догатки, че Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Иван Гешев са взели участие в прикриването на това закононарушение. По 4 от главните посоки – имената на участниците, отровата, подбудителите и причинителите, тези хора би трябвало да носят отговорност “, посочи специалистът по сигурност.

Според него западните проверяващи органи са открили връзки с съветските служби за сигурност, само че българските управляващи не са подхванали никакви ограничения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР