Трябва да се придвижи изграждането на дигитални“ села, развитието на

...
Трябва да се придвижи изграждането на дигитални“ села, развитието на
Коментари Харесай

„Дигиталните“ села дават енергия за развитието на Западен Китай

Трябва да се придвижи построяването на „ цифрови “ села, развиването на интелигентното селско стопанство и потреблението на осведомителните технологии в земеделието, се споделя в първият за годината държавен документ. Изискванията имат за цел цифровите технологии да покрият даването на публични услуги в селата.

След като започва плана за „ цифрови села “, на редица места се форсира навлизането на новите технологии в селата в югозападната провинция Гуейджоу, създавайки нов образ на селското развиване и трансформирайки се в нова движеща мощ за увеличение приходите на селското население. 

През февруари времето на планинския регион в северната част на провинцията е извънредно студено след няколкото дъждове и снегове.  

Приложението „ Отглеждане онлайн “ на смарт телефона на госпожа Фей Жуфън, собственичка на свинеферма, непрестанно дава предизвестие, че повече от 70 свини-майки са с извънредно висока температура. Тя отива незабавно в вижда, че ушните марки на много животни светят в алено. 

В нейната свинеферма ушните марки наблюдават телесната температура и данните за придвижването на всяко животно и ги качват приложението „ Отглеждане онлайн “. Когато температурата на свинете надвиши 39 градуса или не се трансформира дълго време, приложението автоматизирано пуска предизвестие и светва алената лампа на ухото на животното.  

„ Преди откривах болните прасета наблюдавайки техните признаци като незадоволително тегло и диария, само че тогава към този момент бе пропуснато най-хубавото време за лекуване. Сега системата навреме събира данни, което ми оказва помощ да схвана обстановката на практика незабавно. Благодарение на нея процентът на оцеляване на свинете се усили до над 96% “, споделя госпожа Фей. 

Интелигентното земеделие трансформира метода на произвеждане в обичайното селско стопанство от развъждане посредством опит в разчитане на данни, изяснява господин Уан Сяоцин, притежател на земеделска компания от Гуейджоу. 



Големите данни възпламениха огъня на модерното земеделие. Но по време на пробния интервал и площта за развъждането и количеството на животните, покрити от цифровата технология, са малко. Все още би трябвало време с цел да се трансформират обичайните привички и се съобразят с новите технологии. 

„ Някои селяни не са привикнали да употребяват мобилни приложения, ние би трябвало непрестанно да им оказваме помощ и образоваме по какъв начин да го вършат “, споделя Луо Сиендун, притежател на птицеферма. 

В момента потреблението на огромни данни в земеделието е основна мярка за поощряване на модернизацията на селското стопанство. Официален представител на провинция Гуейджоу декларира, че създават тригодишната стратегия за потребление на цифрови технологии в скотовъдството, по която в границите на цялата провинция ще се сътвори обединената система за събиране на данни и интелигентни ушни марки, с цел да навляза тези технологии по-масово, а това да докара до понижаване себестойността и увеличение приходите на селяните. 

Наскоро 75-годишният Жън Юнби е бил приет в болница в локалната клиника поради продължителен бронхит. В стаята за отдалеченото лекуване той получава диагноза и му е назначено лекувания. 

Една от лекарките там – Хуан Йоусян, която работи от към 2 години и има малко клиничния опит, слуша деликатно водещият доктор Дзян Мин, която дава отговор на нейните въпроси от другата страна на екрана. 



„ Благодарение на отдалеченото лекуване хората няма потребност да вървят в околийския център и по този начин икономисват пари и време “, споделя У Юенмин, шеф на селската клиника. Преди отиването до околийския център е отнемало най-малко един ден. 

Сега системата за отдалечено лекуване покрива цялата Гуейджоу. Данните на Здравния комитет на провинцията демонстрират, че от юни 2016 година насам отдалечените съвещания са надвишили 2,4 милиона.   



Освен медицинските услуги цифровите технологии направиха по-ефективни и комфортни административните. 

В село Хуашан на вратата на всяко семейство е залепен QR код, посредством който жителите могат да влязат в страницата на локалната администрация и свършат онлайн нужните им действия. 

„ Можем да създадем разнообразни поръчки и регистрации посредством смарт телефон и няма потребност да вървим на място за попълнение на разнообразни формуляри “, изяснява локалният гражданин Уей Тинфу. 

Големите данни понижиха разликите в даването на публични услуги сред градове и села, само че към момента не могат изцяло да преодолеят дългогодишните проблеми, плюс дефицита на механически експерти в селата, и неспособността на някои поданици да употребяват смарт телефони. Всичко това основава компликации на хората в селата да употребяват онлайн платформата за публични услуги. 



„ Въпреки че в случай че извършите нещо онлайн това може да ви спести време, за селяните, които не са добре познати с потреблението на смарт телефони, е мъчно независимо да извършат интервенциите като снимане, качване на документи и попълване електронни формуляри “, изяснява чиновник от центъра за публичните услуги в селата. 

За да се позволи казуса в провинцията от една страна непрестанно се улеснява процедурата за онлайн интервенции, а въпреки това се ускорява образованието на хората в цифровите технологии. 

През предишното лято в околия Сифън валяха проливни дъждове. Интелигентната контролна система навреме разкри ненормалното водно равнище на река Юндзин и даде спешен сигнал. Спасителният екип бързо дойде на мястото за справяне със обстановката. 

От 2014 година насам интелигентната контролна система за водата е изпратила повече от 60 хиляди спешни известия, които съумяха да предупредят вероятни наводнения на територия на околията, споделя Дзън Джъюн, чиновник в окръжното ръководство по водите.  



В момента в Гуейджоу се усъвършенства системата за събиране данни на селските поданици и земеделието, с цел да се форсира построяването на съществена база данни в селата и системата за анализирането ѝ.  

Г-жа Линху Лили, шеф на отдела за осведомително развиване и технологии към провинцията, съобщи, че като първа пробна провинция за огромни данни, Гуейджоу интензивно вкарва цифровите технологии в селата, което ще играе по-голямата роля в тяхната рационализация и възкръсване. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР