Трябва да се предприемат енергични мерки за прекратяване на договорите

...
Трябва да се предприемат енергични мерки за прекратяване на договорите
Коментари Харесай

До няколко седмици властта разваля договорите с ”американските централи”

Трябва да се подхващат енергични ограничения за преустановяване на договорите с Американските централи поради на непозволена държавна помощ. Около това мнение се сплотиха представители на държавното управление и на бизнеса на среща при премиера Бойко Борисов. " В хода на диалога бе установено, че са налице всички предпоставки това да се случи в границите на няколко седмици ", се споделя в известие на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

В срещата участваха ръководителят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев, министрите на финансите – Владислав Горанов, и на енергетиката – Теменужка Петкова, ръководителите на БЕХ, НЕК, АЕЦ, ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на АИКБ), Димитър Бранков (зам.-председател на БСК), Цветан Симеонов (председател на БТПП) и Кирил Домусчиев (председател на КРИБ), както и енергийните специалисти Константин Стаменов и Румен Радев.

" Беше извършена съдържателна полемика и по отношение на оптималното ръководство на така наречен леден запас. Потвърдено бе неувеличаване на средногодишната стойност на студения запас от 500 МВт. От страна на ръководещите беше стихотворец ангажимент в подготвяния сега пакет от законови промени в областта на енергетиката да се прибавят и такива, които да не разрешат блокиране на либерализацията на пазара, появяването на нов вид производители на сила с “преференциални цени’’ и присъединяване им в контролирания пазар с такива “преференциални цени’’, което би било непозволена държавна помощ ", оповестиха още от работодателската организация.

На срещата се е разискала и нуждата от ускорение на правенето и приемането на национална енергийна тактика до 2030 година, учредена на реалистична макроикономическа рамка за догонващ стопански напредък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР