Трябва да се подготвим за факта, че войната може да

...
Трябва да се подготвим за факта, че войната може да
Коментари Харесай

Столтенберг: Подкрепата за Украйна не бива да спира, дори цената да е висока

" Трябва да се подготвим за обстоятелството, че войната може да продължи години. Трябва да не стопираме поддръжката си за Украйна, " сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, написа The Guardian.

Той има вяра, че помощта за отбраняващата се страна не трябва да стопира " даже в случай че цената е висока - освен за военната поддръжка, а и поради покачващите се енергийни и хранителни цени. "

Според него доставката на високотехнологични оръжия за Украйна би нараснала възможностите за освобождение на Донбас от съветски надзор. Пентагона обмисля изпращането на четири спомагателни ракетни установки, написа Politico.

Междувременно управата на Луганския регион заяви, че Москва изпраща огромно количество запаси от разнообразни зони към Северодонецк в опит да завладее града. " Днес, на следващия ден или в деня по-късно ще хвърлят всичките си запаси, които имат - към този момент има толкоз доста от тях тук, сериозна маса са, " предвижда Сергей Гайдай пред националната украинска телевизия.

Президентът Володимир Зеленски остава убеден, че страната му ще завоюва. Той посети Миколаев, където раздаде медали на редица бойци: " Нашите смели мъже. Всеки един от тях работи безупречно. Определено ще издържим, " безапелационен бе той в речта си.

Според Kyiv Independent двете страни са провели замяна на пленници - на 18 юни петима украинци са се завърнали в отбраняващата се страна в подмяна на петима руснаци.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР