Трябва да се обясни на хората, че Астра Зенека е

...
Трябва да се обясни на хората, че Астра Зенека е
Коментари Харесай

Проф. Велизарова: "Астра Зенека" е опасна за жени под 30 години

Трябва да се изясни на хората, че " Астра Зенека " е рискова за дами под 30 години, с наднормено тегло, които са пушачки или вземат контрацептиви. Защото пушенето, наднорменото тегло и контрацептивите по принцип си имат индикации или затруднения, които се демонстрират тъкмо в тромбоза. Това съобщи в " Денят стартира " с Георги Любенов проф. Светлана Велизарова, шеф на детската клиника в Белодробната болница в София.

Точно за хората над 65 години е минимум рискова " Астра Зенека ", там няма противопоказания за приложение, акцентира проф. Велизарова.

Всяко вирусно заболяване стартира в късната есен, развива се зимата и към този момент пролетта понижава. Така че, аз смятам, че май-юни към този момент няма да приказваме за коронавирус, не че той ще изчезне, само че просто топлото време несъмнено му въздейства. Ако не се оправим с имунизацията, допускам, че ще имаме една лека вълна още веднъж октомври-ноември, счита проф. Велизарова.

Независимо, че се регистрират да кажем 400 000 публично минали през това заболяване, аз смятам, че те са най-малко 6-7 пъти повече. Тоест, към 2 милиона към този момент са минали през това заболяване.

Моят персонален опит демонстрира, че доста заболели просто не оповестяват, с цел да нямат редица бюрократични неудачи, да не ги стопират за дълго време, да не се обследват задачите фамилии с проби и това е повода за тази скрита заболеваемост.

Ако продължим да имунизираме по 10 000 дневно, до октомври ноември умерено можем да имунизираме към 2 милиона индивида, счита професорът.

Нямаме нито едно болно дете от ковид сега в клиниката. Вирусът се подмлади по тази причина, че станаха налични тестванията - родителите с коронавирус или подозрения незабавно изследват и децата си, изясни още проф. Велизарова.

Детската симптоматика е доста по-лека. От моя персонален опит - децата нормално са с един ден с хрема или главоболие, и това е. По принцип децата с хронични болести и наднормено тегло са рисковата група.

Убедена съм че след 3-4 години ние ще забравим коронавирус в международен мащаб, само че съм уверена, след 10-20 години, ние ще приказваме за така наречен коронавирус потомство - потомство, което ще има доста пропуски, освен просветителни, само че и обществени, отзивчиви, тъй като през тази година то е натрупало доста пропуски, изясни още проф. Велизарова.

Няма ваксина в света, която да няма странични резултати, безапелационна е тя. Въпросът е, че коронавирус по този начин се раздуха, че стана една всеобща международна история. Аз съвсем нямам спомен за друго заболяване, което да засегне даже политическата конюнктура в света, счита професорът. И мисля, че малко се слушат лекарите, акцентира тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР