Трябва да се научим да не гледаме процентите на намаленията.

...
Трябва да се научим да не гледаме процентите на намаленията.
Коментари Харесай

Богомил Николов за „черния петък“: Гледайте самите цени, а не процентите на намаленията

„ Трябва да се научим да не гледаме процентите на пониженията. За страдание, за огромна част от нас това е водещия претекст. А би трябвало да се научим да гледаме самите цени и да ги съпоставяме, с цел да намерим най-изгодното. “ Такъв съвет даде на феновете на Euronews Bulgaria Богомил Николов, ръководител на Асоциация „ Активни консуматори “, по отношение на идния „ черен петък “.

Хубавото на пазарната стопанска система е, че можете да избирате сред стотици търговци, означи той. Колкото по-подготвени сме авансово, толкоз по-голям е шансът да създадем добра договорка, счита Николов.

 
Всяка една рецесия, на всички места по света, удря по един и същи метод по джоба ни. От друга страна, ясно е, че храните са последното нещо, което може да се лишим. А пък стоките като облекла, електроуреди, механически средства, са нещото, което там пък търсим запаси, да намерим понижения, да купим нещо, което е на по-изгодна цена. И тъкмо тук се концентрира „ черният петък “ всяка година. Защото главният акцент, най-продаваните артикули, са техническите артикули, дрехи и обувки. И незабавно поражда въпросът: действителни ли са пониженията или не? И няма еднопосочен отговор.
„ Единият вид хора потеглят по магазините или отварят уеб страниците и гледат да си купят нещо, което е доста понижено. Ако намерите нещо с 50% понижение – избирате, купувате го, даже и да не ви би трябвало. Правилният метод е противоположното – знаете какво желаете, да си извършите изследване авансово, и когато пристигна петъка, няма да има търговец, който да може да ви излъже. Просто тъй като вие ще знаете каква е била цената преди една седмица, да кажем “, поучава ръководителят на Асоциация „ Активни консуматори “.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР