Трябва да се направят промени в конституцията без да се

...
Трябва да се направят промени в конституцията без да се
Коментари Харесай

Карадайъ: Трябва да се направят промени в конституцията без да се засяга полето на ВНС

Трябва да се създадат промени в конституцията без да се визира полето на Велико народно събрание. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на брифинг в Народното събрание, заяви БГНЕС.

" Станахте очевидци на това, че представихме на всички парламентарни групи нашите хрумвания за смяна в конституцията като част от правосъдната промяна ", сподели Карадайъ. Според него промените не би трябвало да се преглеждат като промяна на персони.

Той уточни, че от Движение за права и свободи са се видели с ръководителите на ПГ на Политическа партия, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане ", като се изключи " Демократична България ".

Лидерът на Движение за права и свободи съобщи, че би трябвало да се създадат промени в Конституцията без да се визира полето на Велико народно събрание. Според него, в случай че се прекрачи полето на Общински народен съвет и отидем до Велико народно събрание, може да не се стигне до промени.

" Уреждаме въпроса с Висш съдебен съвет, като настоящия го разделяме на два висши съвета - Висш съвет на съдиите и Висш съвет прокурорите ", сподели Карадайъ.

Той разгласи, че Движение за права и свободи планува тези, които влизат по право да не вземат участие във Висш съдебен съвет, а точно ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, гл. прокурор и министърът на правораздаването, като членовете на препоръките да се състоят от по 13 души и да се избират с болшинство от две трети.

Карадайъ акцентира, че от Движение за права и свободи плануват още преразглеждане на въпроса с пълномощията на основния прокурор.

" Предлагаме споразумяване на въпроса с самостоятелната конституционна тъжба ", сподели Карадайъ. По думите му Движение за права и свободи предлага отпадане на ограничаването за двойното поданство.

Общините чакат и се молят за помощ в рецесиите, а министър председателят афишира, че ще им праща инспекции, сподели Карадайъ.

" Има разбъркване на управляващите в страната. Докато бях в Брюксел разбрах, че министър председателят пред медиите е оповестил, че събира информация, води следствия, щял да арестува. Естествено в Брюксел му чухме отново пред медиите да афишира кой е бил нарушител, кой е бил подкупен и споделя по какъв начин той приготвя доказателства. Общините бедстват, детски градини, учебни заведения лечебни заведения не могат да си заплащат сметките. Имаше злополучие в няколко общини, най-много в Родопите. Общините с оскъдните си средства и помощта на персонални средства и частните старания на локалните хора решаваха проблемите си по времето на бедствията, а господин Петков привика регионални шефове. Досега както разбираме на никое място няма преведена и една стотинка след бедствията, които ги видяхме през медиите. Общините чакат и се молят за подпомагане от помощ в тези рецесии и за тока, и за бедствията и за сметките, които не могат да заплащат, а господин министър председателят афишира, че ще им праща инспекции. Нарушителят на конституцията щял да им праща инспекции, а не подпомагане и помощ ", сподели още Карадайъ.

По думите му Кирил Петков става рецидивист по нарушаване на конституцията, тъй като има разделяне на управляващите и следствията не са негови пълномощия.

" Той се пробва да се държи най-малко с изказванията малко като монарх, като цар Киро ", сподели още Карадайъ. По думите му нещата са съществени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР