Трябва да се направи сериозен анализ, има един месец за

...
Трябва да се направи сериозен анализ, има един месец за
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Трябва да е ясно, можем да дадем оръжие на Украйна

Трябва да се направи сериозен разбор, има един месец за това " съобщи някогашният шеф на защитата на България - ген. Константин Попов в ефира на Bulgaria On Air.

Той счита, че значимото е, че България декларира, че е с Украйна и оказва помощ на армията ѝ, тъй като по този метод пази и себе си, и полезностите си, вярата в справедливостта и отношението към света.

" Ние забравяме, че сме член на защитителен съюз и другите страни членки нямаха съмнения. Те избраха честността, да дават на по-слабия, на жертвата, своята помощ и опция да се защитят, тъй като, в случай че не помагаш на Украйна, помагаш на армията агресор ", уточни генералът.

Според него по този метод няма да отидем на война, както не са отишли и останалите страни, помогнали на Украйна. И сподели, че когато една страна не е на верните позиции, прояви плашливост и търси единствено политически дивиденти и създаване на лично великолепие, тогава реализира война.

" Даването на оръжие е една поредна политика. В една война методите на деяние са два - или воюваш, или вдигаш белия флаг. Може да има някакви договаряния, само че те се водят след резултатите на бойното поле и войната продължава до тогава, до момента в който победеният одобри изискванията на спечелилия ", безапелационен е ген. Попов.

По думите му към този момент можем да кажем изрично, че сме зад Украйна, само че не сме против Русия, а срещу политиката на джунглата, където огромният, мощният не признава съществуването на друга страна и на различен народ и изповядва тази си политика посредством войска, въоръжени сили, бомби, самолети и танкове.

" От тази политика на джунглата, която се проповядва от Кремъл, страда и елементарният съветски народ. Взаимоотношенията сред Кремъл и България страдат надалеч преди да вземем това решение, а да се подаваме на страха, е неправилна политика ", е мнението на госта.

По тематиката за модернизацията на българската защита, той разяснява, че би трябвало да купим новите самолети F-16, с цел да можем да имаме българска авиация и да можем да се пазиме.

" Ние имаме своите огромни ограничавания, тъй като не финансирахме въоръжените сили в продължение на 30 години. Бяхме ги оставили да се оправят, в случай че може да съкратим нещо, да понижим бюджета, тъй като не са ни нужни. Тази философия се оказа тотално неправилна и в този момент ще берем плодовете на всичките тези години ", заключи ген. Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР