Трябва да се намери начин да се облекчи положението с

...
Трябва да се намери начин да се облекчи положението с
Коментари Харесай

Високи сметки за ток и парно блокират социалните домове

" Трябва да се откри метод да се облекчи ситуацията с домовете за възрастни хора и центровете за обществени услуги поради непостижимите за заплащане сметки за ток и парно. Те употребяват индустриален ток и това надвишава неведнъж цената на тока за битовите консуматори. Търсим вид за смяна, която обаче да не е в несъгласие с директивата, която се отнася до битовите и небитовите консуматори, поради която всички те излязоха на свободния пазар ", сподели пред БНР омбудсманът Диана Ковачева.

По думите ѝ тези институции са блокирани в активността си. " Те са получили обезщетения за октомври и ноември, само че сумите са незадоволителни. Нямат опция да покриват разноските си. След януари рискуват да останат на мрачно и на студено, а и да спрат да работят, а това ще наруши правата на хората, които употребяват тези услуги... Трябва да се вземат незабавни ограничения. Всички институции са виновни да поддържат хората с увреждания ".

В предаването " 12+3 " с коментар по тематиката се включи и Ивелина Кирилова, шеф на отдел " Социални услуги и планове " в община Варна:

" Заради неприетия още бюджет издръжката е за остарялата година, а цените са нови. Има неколкократно нарастване на цените на газта, тока, газьола. Има дребна отплата, която се отразява във фактурите на услугите, само че тя е незадоволителна за това, което се изразходва в реалност. Социалните услуги са длъжни да съблюдават избрани критерии и стандарти. Поскъпването на всички горива се отразява и на качеството на услугата, което не би трябвало да се позволява ".

Според Кирилова е нужна отплата от страна на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР