Трябва да се изчака официално да се установи каква е

...
Трябва да се изчака официално да се установи каква е
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и Янев зоват за сдържаност по отношение на падналата в Полша ракета

Трябва да се изчака публично да се откри каква е ракетата, причинила взрива в Полша, като до тогава не следва да се вършат недомислени мнения. Такава сходна позиция изрекоха в коридорите на Народното събрание ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

Първи случая разясниха от партията на Бойко Борисов.

" Трябва да се открият обстоятелствата. Ясно е, че през вчерашния ден Руската федерация обстреля територията на цяла Украйна с най-големия брой ракети от началото на войната. В същия ден се получава на няколко километра от украинската граница гърмежи в Полша, за които има съмнения, че са от ракети. Разбира се, би трябвало да се види траекторията на ракетите, тяхното произвеждане, от кое място са изстреляни. Това са обстоятелства, които могат да се открият. Както виждате, всички страни подхождат доста деликатно. Преди да се открият обстоятелствата не би трябвало да се изричат недомислени мнения и дейности ", съобщи заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен външен министър Даниел Митов. И добави - няма каквато и да е заплаха за България

Движение за права и свободи също се причисли към апела за въздържаност.

" Позицията на Движение за права и свободи още от началото на тази година е доста ясна - спокойно разрешаване на този спор. Като партия и страна сме съпричастни с битката на украинския народ. Данните, с която ние разполагаме, са доста нищожни, осланяме се на изказванията на международните водачи, както и на американския президент. Да оставим експертите да открият какво тъкмо се е случило и по-късно можем да разясняваме по-обстойно ", сподели Джейхан Ибрямов от придвижването.

" Дали приказваме за случай, инцидентно попаднала ракета или ракета, целеустремено ориентирана към полска територия, е рано да се приказва и безапелационна оценка могат да дадат проверяващите органи в Полша. Чухме задоволително отзиви по тематиката и от американски публични източници, че евентуално става въпрос за инцидентно попаднала украинска Противовъздушна отбрана ракета. Не бива да се слагаме в обстановка, че надали не ние предрешаваме резултатите от това следствие ", даде лептата си към общия разказ и Стефан Янев.

" Не мисля, че би трябвало да бием камбаната и да споделяме, че това е мотив за паника ", добави някогашният длъжностен министър председател.

Все още няма публично доказани данни от кое място е изстреляна убилата двама полски жители ракета, само че във вчерашния ден американският президент Джо Байдън съобщи, че може би тя не е била съветска. По-късно в организации като " Ройтерс " и " Асошиейтед прес " излезе информация, позоваваща се на публични източници от американската администрация, поискали анонимност, че се касае за украинска Противовъздушна отбрана ракета С-300. 

По-късно денем ще се организира взаимно закрито съвещание на комисията по защита и тази по външна политика в Народно събрание, на което по проблема ще бъдат изслушани представители на службите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР