Трябва да положим усилия да убедим гражданите да дадат такава

...
Трябва да положим усилия да убедим гражданите да дадат такава
Коментари Харесай

Томислав Дончев: ПП не изглеждат да са наш бъдещ партньор, с БСП ни е забранено да правим коалиция

Трябва да поставим старания да убедим жителите да дадат такава поддръжка на ГЕРБ, че да бъдем първа политическа мощ. Но гласоподавателите вземат решение на кого ще дадат поддръжката си. Това съобщи в ефира на Би Ти Ви зам.-председателят на партията Томислав Дончев

Дали ще сме на власт или в съпротива – това също го вземат решение гласоподавателите. (…) Боя се жителите не си показват коалиция и може да се получи невъзможност както през лятото предходната година, добави той.

Дончев акцентира също, че когато сме избирали сътрудници, това е ставало въз основата на това какво може да създадат дружно. И тъй като умеят да възпитават страстите си, по тази причина не им е пречило да образуват обединения. Но това зависи най-много от кои политически сили ще влязат в идващия парламент.

Кризата с газа

Нашето виждане е да организираме отворена транспарантна процедура за доставка на газ след диалози с Турция и Гърция, и Газпром и да се опитаме да уговорим най-евтиния газ, като осигурим трасе, по който да го получаваме. Големият проблем е, че Газпром не е благонадежден доставик. А ние не можем да оставим топлофикациите и консуматори без газ.

Отношения ГЕРБ – Радев

Исторически връзките ни са били доста комплицирани – рецензии и упреци сме си разменяли не един път. Но ние подлагаме на критика, когато има причина. Не би трябвало да ненавиждаме нашия политически конкурент. Последните месеци Радев не ни е дал мотив да го подлагаме на критика. Ако се води обаче политика от страст, това няма да ни разреши да сътворяваме политическа продукция.

Моделът ГЕРБ-ДПС

Аз не зная какъв е този модел ГЕРБ-ДПС. Ние в никакъв случай не сме управлявали с Движение за права и свободи. (…) В служебното държавно управление няма хора на ГЕРБ.

Изборите на 2 октомври

Ако ГЕРБ е първа политическа мощ, ще създадем опит да формираме държавно управление с партиите, с които имаме сходни визии и правила. Към момента Политическа партия не наподобява да е предстоящ сътрудник. Но в случай че в държанието им видим еволюция – това може да се промени. С Демократична България – от позиция на цели и правила с тях нямаме разлики, като най-малко би трябвало да се водят диалози. С Движение за права и свободи – такава коалиция няма да бъде призната от нашите симпатизанти. С Българска социалистическа партия ни е неразрешено да вършим коалиция. Подобен диалог обаче може да се води, когато забележим каква е волята на хората. Ролята на управленците е да създават рационални решения, а не да сътворяваме кавги.

Смяна на Борисов

Отговорът е явен – той беше избран отново с болшинство.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР