Трябва да питате прокуратурата, защо питате мен. Така Бойко Рашков

...
Трябва да питате прокуратурата, защо питате мен. Така Бойко Рашков
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата да каже кой е ексминистърът, разследван за пране на пари

Трябва да питате прокуратурата, за какво питате мен. Така Бойко Рашков отговори на въпроса дали той е някогашният вътрешен министър , за който прокуратурата оповестява, че стартира инспекция за пране на пари. По-рано през днешния ден от Софийска градска прокуратура оповестиха, че е получен сигнал, в който са изложени изказвания, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-ото Народно заседание е съпричастен към разстройване на наказателно гонене и пране на пари .

" Трябва да питате прокуратурата, това е източникът на информацията. Може да питате и един различен източник, от който евентуално е тръгнала тази информация към прокуратурата ", разяснява Рашков, визирайки съответно електронно издание.

Според Рашков казусът бил подобен с този отпреди година и половина, когато от същото това издание е била сложена неговата фотография до тази на ръководителя на Държавна организация " Технически интервенции ", с цел да се стигнело до извода, че надали не той в качеството си на вътрешен министър е осигурявал механически средства за подслушване на основния прокурор.

" Представяте ли си какво е безумието да се изиска тази информация и прокуратурата да се сезира и да стартира инспекция ? ", попита Рашков. Бившият вътрешен министър дефинира информацията тогава и тази в този момент като неправилна, подправена, злонамерена и очерняща положителното му име . Според него тя е в отговор на присъединяване му в взаимното съвещание на правната комисия, на което са били обсъждани промени в Наказателно-процесуалния кодекс и предложенията за ограничение пълномощията на основния прокурор .

Христо Терзийски и Младен Маринов , някогашни вътрешни министри, понастоящем народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, също разясниха дали са въпросните лица , които прокуратурата ревизира за възпрепятстване на правораздаването и пране на пари. Младен Маринов съобщи, че няма информация да е издирван или проверяван. " Нямам информация да имам нарушавания, преводи в чужбина не съм имал в никакъв случай през живота ", разяснява той.

Христо Терзийски съобщи, че в никакъв случай не е получавал пари от чужбина. " Миналата година ми бе осъществена цялостна данъчна проверка за шест години обратно и не бяха открити някакви нередности. Не се различавам в известието на прокуратурата - " някогашен министър на вътрешните работи, сегашен депутат ", а и като се замисля, нямам градинар " , разяснява още Терзийски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР