Трябва да намерим начин да съставим правителство дали с първия,

...
Трябва да намерим начин да съставим правителство дали с първия,
Коментари Харесай

Борисов: Дали с първия, дали с втория мандат - трябва да намерим начин да съставим правителство

Трябва да намерим метод да съставим държавно управление дали с първия, дали с втория мандат. Отиването и опцията на нови избори юли или август ще дадат сходен резултат. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От своя страна Кирил Петков от Политическа партия съобщи, че по тематика политики постоянно са подготвени да приказват. Бюджетният недостиг 3% е значима цел, без да се подвигат налозите и без да се редуцира обществената стратегия. Има и други секторни политики, за които сме отворени да приказваме -енергетика, правосъдна промяна, службите, добави Петков. Ние с първи мандат не можем да подкрепим държавно управление, само че сме подготвени да приказваме по политики и да забележим в границите на виновното държание какво можем да реализираме, изключително по тематиката за бюджета, сподели още Петков.

„ Важно е да се видят законите по ПВУ, бюджетът е също значим - в случай че се направи комисия сред двете обединения можем да поканим и МФ и да създадем сметките на бюджета – да използваме няколкото последващи дни за деяние “, сподели още Борисов.

„ Разходите за прехрана – за ток, вода, поправки, са вдигнати с над 40%, като през 2022г. те бяха още веднъж вдигнати, да се види дали има недофинансирани действия, с изключение на тези, които са заложени. Това, което виждаме са доста съществени разходи за финансова стратегия, разноските за прехрана мен обаче мощно ме тормозят “, това съобщи и съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. „ Тези корекции биха могли да ни дадат понижаване на 3% недостиг, би трябвало да се направи новият годишен проект, би трябвало да приказваме и с МФ без да подвигаме налози, да орязваме пенсии и понижаваме заплати да получим нужния недостиг “, сподели още Василев.

“Това, което започнахме със законодателната стратегия, ще се радваме с този проект да задвижим тази стратегия. Мисля, че в идващите парламентарни дни в случай че можем да покажем действителен напредък с тези закони би била добра първа стъпка да сменим от положителните планове към действителни дейности ”, означи Кирил Петков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР