Трябва да има нормален процес на присъединяване. Нещата са договорени

...
Трябва да има нормален процес на присъединяване. Нещата са договорени
Коментари Харесай

Шолц удари рамо на РС Македония: България не трябва да има нови условия към Скопие

Трябва да има естествен развой на присъединение. Нещата са контрактувани и не би трябвало да има спомагателни условия. Стоя зад това и подсигурявам за него. "

Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц по време на взаимната конференция с премиера на районен съд Македония Димитър Ковачевски, който е на посещаване в Берлин.

Изявлението бе направено по отношение на публикувани от македонските медии изказвания за възможни нови условия, които България би сложила пред Скопие по пътя към участието в Европейския съюз.

Повод за него е изпратеното от българския президент Румен Радев писмо до водачите на страните от Европейски Съюз, в което акцентира, че постоянно е изразявал и отстоявал кардиналната позиция на България за поредна поддръжка на европейската интеграция на Северна Македония – близка за нас страна, с която ни свързва обща история, обичаи, културно завещание, напомня БГНЕС. В същото време българската страна постоянно е подчертавала главните правила, на които се основава процесът на разширението на Европейски Съюз – тези на личните заслуги и осъществяването на критериите за участие посредством всеобхватни обществено-политически промени. Затова поради комплицираната историческа обремененост на нашия район, по думите на президента, въпросът за съблюдаване на правилата на добросъседството и на правата на индивида има необикновен фокус в този развой. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР