Трябва да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължаване на сегашния

...
Трябва да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължаване на сегашния
Коментари Харесай

БСП и ПП призоваха служебния кабинет да внесе Бюджет 2023

„ Трябва да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължение на настоящия бюджет, което не е добре за жителите. Ние считаме, че е рационално да водим диалози, с цел да не допуснем популистки диалози и страната да изпадне в безпорядък. Независимо от това дали се организират договаряния за болшинство и държавно управление, би трябвало да реализираме най-малко единодушие за Бюджет за 2023 година “Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на срещата с представители на " Продължаваме промяната " в Народно събрание, съобщи БГНЕС.

„ Има или няма държавно управление, бюджет би трябвало да има. Това през днешния ден не са диалози за държавно управление, а търсене на гаранции за хората и стопанската система. За нас задача номер едно е да подсигуряваме нарастване на приходите, грижа за деца, младежи, служащи, енергийно небогати, пенсионери и уязвими хора, както и да подкрепим стопанската система “, сподели Нинова.

„ Предлагаме минималната работна заплата да бъде на 50% от междинната заплата, да не се понижават обществените ваучери, желаеме да има безвъзмездни медикаменти и учебници за децата, което ще коства 180 млн., желаеме да създадем тъй че хората до 26 година да бъдат освободени от налог върху облагите, майчинството да следва минималната работна заплата, държим на преизчисляване на пенсиите, въвеждане на понятието енергийно безпаричен, две цени за заплащането на енергоносителите -таван на цените на парно, вода и ток. По предварителни калкулации обществените заплащания са сред 2 и 3 милиарда лв.. Може да се намерят доходи за тях, само че това е обект на идни диалози “, добави Нинова.

Петков изясни, че от Политическа партия са съгласни, че би трябвало да бъде импортиран нов бюджет от служебното държавно управление, тъй като няма по какъв начин бюджет от предходната година да работи и в този момент. “Трябва да бъде нарасналата минималната работна заплата, дори за нас тя би трябвало да бъде 860 лева ”

 Снимка: БГНЕС

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР