Трябва да е ясно за какво и как се използват

...
Трябва да е ясно за какво и как се използват
Коментари Харесай

Президентът: С призивите да се постигне „мир чрез война“ стремглаво летим към антиутопията на Оруел

Трябва да е ясно защо и по какъв начин се употребяват финансовите потоци при практикуване на непознато въздействие у нас, съобщи Румен Радев в изявление за Дарик радио

Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е война на полезности, когато най-голямата полезност са мирът и човешкият живот. Даването на оръжие значи да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още доста жертви и да приемем позицията, че войната би трябвало да се води до цялостен провал на едната страна, което неизбежно и последователно ни тласка към световен спор с опция за нуклеарно самоизтребление. Това съобщи президентът Румен Радев в изявление за Дарик радио.

Държавният глава напомни, че още в първите часове на нашествието е жигосал войната като средство за решение на държавни проблеми и че нищо не може да оправдае военната експанзия на Кремъл. „ Продължавам да не отстъпвам позицията си, че България не би трябвало да изпраща оръжие за този спор “, съобщи президентът. По думите му, всеки, който пази противоположната позиция, би трябвало освен да познава дълбоките политически и исторически корени на спора, само че и да показа разбор за рисковете и следствията от такова решение както във връзка с въоръжението ни, по този начин и в социално-икономически проект. Държавният глава добави, че до момента в който по-богатите страни в Европа могат да си разрешат да изпращат още оръжие и да поддържат войната на икономическо и обществено безсилие, тъй като имат запаси, то би трябвало да се намерения по какъв начин това ще се отрази върху огромна част от хората в България, които живеят под линията на заслужен метод на живот. „ Мой дълг като президент е да мисля и да съм взаимен с тези хора “, добави Румен Радев.

Държавният глава съобщи, че с апелите да се реализира „ мир посредством война “ стремително летим към антиутопията на Оруел и написаното от него „ войната е мир “. „ Днес не доближават оръжията, само че в случай че в един миг стартират да не доближават хората, тогава какво ще вършим? “, попита Румен Радев и уточни, че войната става все по-ожесточена, уголемява своя тримерен обсег, форми и начини за бойни дейности, което води до безсилие и съставлява световен стопански конфликт, който в Европа се усеща от жителите по инфлацията. 

Политиката е обществена активност и се прави от персони, които пред обществото афишират своите хрумвания и по какъв начин ще ги реализиран. Ако правиш нещо зад тила на жителите, не се ли минава в областта на подмолни сделки с непознати сътрудници. Така президентът Румен Радев разяснява публикацията в „ Ди велт “, обвързвана с организация, създадена по време на предходното постоянното държавно управление, за експорт на оръжие от България към Украйна. Държавният глава подсети също по този начин, че съвещанията на Европейския съвет са закрити и остава въпросът по какъв начин медията е схванала за позициите на българския министър председател, изложени на това съвещание.

В отговор на въпрос за непознатото въздействие във вътрешната политика на България и дезинформацията президентът уточни, че „ Балканите и в частност България в никакъв случай няма да изпаднат от радара на доста страни “ в това отношение. Румен Радев напомни за щедро отразените в медиите случаи на разрушени шпионски мрежи у нас и добави, че Русия не е единствената страна, която употребява начини на въздействие, като даде образец с деструктивното въздействие на жители на друга страна, на които през 2017 година са наложени насилствени административни ограничения за активност на наша територия в прорез с българските закони и националната сигурност. „ Факт е, че другите страни употребяват разнообразни начини. Факт е, че имаме политици, анализатори, медии, които се зареждат с грантове “, съобщи президентът и прикани за полемика за нуждата от законодателни промени, които да контролират финансовите потоци и свързаната с това опция за разпространение на непознато въздействие, с цел да е ясно защо се употребяват тези средства. Румен Радев добави, че не може да се отхвърли, че тези, които получават средства под разнообразни форми, стават и проводници на някаква политика. Във връзка с дезинформацията той даде образец с обява от края на декември на българска медия, която със забавяне от повече от две години прави вест от отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, излязъл през август 2020 година, измисляйки събития и добавяйки имена, в тази ситуация това на българския президент. С учудване прочетох това дописване на отчета, което беше безрезервно подето от други медии, съобщи президентът.

За мен е значимо цените на горивата в България да бъдат търпими за българските жители, съобщи Румен Радев в отговор на въпрос за рафинерията в Бургас. „ Когато служебното държавно управление пое ръководството в страната, цените бяха едни от най-високите в Европа. Сега ние сме с най-ниските цени, доста по-ниски от тези в страни, които не престават да обработват съветски нефт “, уточни президентът. Той акцентира, че рафинерията в Бургас е българска и прикани тези, които вземат решенията за активността й, да се водят от българския интерес. Президентът уточни, че е нужен явен разбор на рисковете при затваряне на рафинерията. „ Ако тя престане да съществува, ни чакат най-малко няколко месеца на огромно разтърсване “, съобщи Румен Радев и добави, че е належащо решение за комплицираната логистична система на доставки и за мрежата на пласмент при затваряне на рафинерията.

Носителите на бъдещия разцвет на нацията са децата и младежите, по тази причина за тяхното развиване би трябвало да отделим най-голяма инвестиция, съобщи Румен Радев. По думите му, няма по какъв начин да се реализиран „ красивите “ цели и упоритости, които политиците си слагат, в случай че няма какво да сплотява децата ни още в най-ранна детска възраст и в случай че те не се възпитават на полезности, обич и преданост към България. Според Румен Радев е от извънредно значение младите да познават и да се гордеят с приноса на България и нейното културно завещание в международен проект, а това няма по какъв начин да се случи, в случай че българските създатели не престават да отпадат и да се маргинализират в учебниците, в случай че младите четат сменената си история или се сблъскват със систематичен нихилизъм. „ Големият въпрос е по какъв начин да се интегрираме във все по-глобалния свят, без да изгубим национално съзнание и нашия суверенитет “, съобщи Румен Радев. По думите му, няма по какъв начин България да развива конкурентна стопанска система, просвета, спорт, изкуство, когато младите ни хора, които след 10-15 година ще бъдат главната движеща мощ в нашето общество, през днешния ден заемат челните места в Европа по алкохол, тютюнопушене, приложимост на опиати, обездвижване и затлъстяване. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР