Трябва да бъдем обединени. Призовавам д-р Ахмед Доган към обединение

...
Трябва да бъдем обединени. Призовавам д-р Ахмед Доган към обединение
Коментари Харесай

Пеевски: С д-р Доган никога няма да си простим, ако ДПС се разцепи по оста Доган-Пеевски

Трябва да бъдем обединени. Призовавам доктор Ахмед Доган към обединяване на Движение за права и свободи. Никога няма да си извиним двамата с доктор Ахмед Доган, в случай че партията се разцепи по оста Доган - Пеевски. Това е неуместно и двамата носим отговорност да не се случи. Това разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски след среща с регионални ръководители на Движението в София.

Той разгласи, че сътрудниците му са го призовали за обединяване сред него и Доган. Самият той още не бил разговарял с почетния ръководител на Движението. „ Партията да бъде цяла. Никой не може да си разреши, най-малкото няколко дерибеи, които желаят да я разрушат сега поради своите упоритости, сътрудниците това не го одобряват. И ни приканват да сме дружно. И се надявам да бъдем дружно. Защото Движение за права и свободи реализира резултат да е втора партия, да има 47 депутати и никой не може да си разреши да счупи това ", добави Пеевски.

„ От моя страна тематика няма. Аз съм подготвен да сме дружно и желая да сме дружно и Движение за права и свободи да върви обединено напред. А не, както се пробват сега - да се споделя, че има две ДПС-та - на Пеевски и Доган. Това не би трябвало да се случва. Не съм разговарял с Ахмед Доган. От моя страна всичко е направено, с цел да бъдем дружно. Оттук нататък той е на ход ", акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

„ Колегите ще се показват от кои области са. Те са унизени през последните дни, заплашвани и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат тъжби ", изясни Пеевски.

Той разгласи, че регионални ръководители на Движение за права и свободи „ са били натискани и плашени " да не идват на сбирката в столицата. „ Джевдет Чакъров също е звънял на сътрудниците да ги кара да не идват, което не му прави чест. Аз му се обадих за тази среща, на нея са поканени всички - нали желаеха груповите органи да работят. Ето, работят ", изясни той.

„ Казах им - би трябвало да има колекция на ръководителите на областите, господин Чакъров, дай да ги съберем дружно, дай да създадем ЦОБ, дай да създадем парламентарна група. За всичко сътрудниците са поканени. Оттук нататък не могат да споделят, че груповите органи не работят, ние работим по правилник ", добави Пеевски.

На въпрос за какво почетният ръководител на Движението не се среща с него, Пеевски отговори: „ Аз персонално пояснение за това нямам. Всичко, което имам, го споделих в декларацията. Повече не желая да съм отегчителен. Нека това го оставим сред мен и господин Доган. Това не е тематика за медиите. Днес го приканвам и му споделям, че съм подготвен да се срещнем, сътрудниците също ".

Във връзка с втория мандат Пеевски изясни, че сътрудниците му са го призовали да опитат да създадат държавно управление. „ Ако има късмет за болшинство, взимаме го и продължаваме. Мандата мога да го взема и аз, с претендента за министър председател. Аз няма да бъда претендент за министър председател - декларирам го, с цел да е ясно ", изясни още той.

По думите му с всеки мандат може да се сформира кабинет. Българските жители не желали избори. „ Нашите хора са ни пратили в Народното събрание, с цел да има държавно управление. Аз желая да има държавно управление и го демонстрирах ясно при първия мандат ", разясни ръководителят на Движение за права и свободи.

Областният ръководител на Движение за права и свободи в Търговище Хамди Илиязов изясни, че организацията му желае единение. „ Проблемът при нас беше единствено Джейхан Ибрямов, който искаше да разбие организацията. Сега желае да разбие Движение за права и свободи в цяла България. Търси си място, няма къде да отиде, никой не го харесва. Ние дойдохме в София, с цел да подкрепим господин Доган и господин Пеевски ", сподели Илиязов.

„ Джевдет Чакъров ми звъня нощес в 23:30 ч. и тази заран в 8:05 ч. и ми сподели да не пристигам на събирането. Каза ми „ Няма да вървиш ". Не знам за какво. Сега ще създадем тъжба против него ", добави Илиязов по отношение на изказванията за напън.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР