трябва да бъде включен в списъка на обектите от световното

...
трябва да бъде включен в списъка на обектите от световното
Коментари Харесай

ЮНЕСКО: Големият бариерен риф е „в опасност“

трябва да бъде включен в листата на обектите от международното завещание, които са „ в заплаха “, поради вреди, породени от изменението на климата, съобщи. Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета счита, че това би трябвало да стане на среща идващия месец и предизвиква Австралия да предприеме „ ускорени дейности “ против.

Австралийското държавно управление обаче съобщи, че „ мощно ще се опълчи “ на тази рекомендация. Последният спор е част от продължаваща полемика сред ЮНЕСКО и държавното управление на Австралия за статута на рифа, който беше класиран като международно завещание през 1981 година

Министърът на околната среда Сусан Лий съобщи, че държавното управление е „ зашеметено “ от последното известие и го назова „ оттегляне от предходни уверения от Организация на обединените нации “, че стъпката няма да бъде подхваната. Повишаването на морската температура вследствие на световното стопляне, породено от изгарянето на изкопаеми горива, е главната причина рифът да е съществено повреден, считат учени.
 Големият бариерен риф побеля за трети път пред последните 5 г.(ВИДЕО) Големият бариерен риф побеля за трети път пред последните 5 г.(ВИДЕО)
Големият бариерен риф избледня за трети път в границите на пет години, заяви BBC. Опасенията са, че повишението на температурата на мо...

През последните 5 години рифът претърпя няколко избелвания. Това се случва, когато коралите претърпяват интервали на извънредно високи летни температури на морската вода.

Те изхвърлят симбиотичните водорасли, които по едно и също време подхранват коралите и им придават част от цветовете си.

В отчета на ЮНЕСКО се споделя, че макар напъните на австралийското държавно управление, основните цели за възстановяване на качеството на водата в рифа не са били реализирани.

Ако се съблюдава рекомендацията, за първи път обект на естественото завещание ще бъде включен в листата на застрашените, най-много заради въздействието от изменението на климата. Препоръката обаче може да засегне огромната туристическа дестинация, която основава хиляди работни места в Австралия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР