Трус в партийната организация на БСП в община Сливен заради

...
Трус в партийната организация на БСП в община Сливен заради
Коментари Харесай

11 социалисти напуснаха БСП в Сливен след смяната на кандидат-кмет от „Позитано“

Трус в партийната организация на Българска социалистическа партия в община Сливен поради номинациите за локалните избори и намесата на партийното управление в решението на общинската организация. 11 социалисти хвърлиха партийните билети, откакто „ Позитано “ 20 отхвърли кандидатурата за кмет на Минчо Афузов и го размени с някогашния градоначалник военачалник Кольо Милев.

Българска социалистическа партия в Града на стоте войводи издигна предприемача и някогашен регионален шеф при служебното държавно управление – Афузов, на общинската конференция преди дни, като за него гласоподаваха 57 социалисти, втори беше Румен Бозуков с 28 гласа, а за номинирания от „ Позитано “ 20 Кольо Милев тогава гласоподаваха единствено 15 делегати и го сложиха на трето място. Преди ден обаче пленумът ревизира решението на локалната организация и сложи Милев отпред на листата съветници, като го утвърди за кандидат-кмет.

От през днешния ден пък той ще държи и ключа на партийната централа в Сливен, откакто в неделя пленумът на Българска социалистическа партия приключи пълномощията на досегашния ръководител на Българска социалистическа партия в града Атанас Делибалтов. Това наложи през днешния ден партийна комисия да одобри от него предаването на документи и имущество, а ключа към този момент ще държи Кольо Милев, заяви локалният уебсайт Sliveninfo.

Милев пък ще връчи ключа на зам.-шефа на партията Атанас Зафиров, който дава отговор за сливенската организация. В централата на Българска социалистическа партия към този момент няма да работят Ралица Пашова, която напуща и партията. Своето желание да изоставен Българска социалистическа партия в обществените мрежи показаха Павлета Генчева, Михаела Градева, Мариета Петкова и други, съобщи dir.bg.

„ Вече не устоявам и напущам. Почти всички организации издигнаха Минчо Афузов, конференцията го избра с голямо болшинство, а някой взема решение, че претендентът за кмет ще бъде различен. Това е дъното “, сподели общинската съветничка Мариета Петкова.

„ Разбрах, че 11 души напущат Българска социалистическа партия, само че да не забравяме, че организацията в Сливен е от близо 1000 социалисти “, разяснява пък ген. Милев.

Евродепутатът Петър Витанов изрази възмущението си от подмяната на решението на локалната организация на Българска социалистическа партия за издигането на Афузов и предсказа, че партията я чака загуба с наложената от управлението номинация.

„ Помните ли оня остарял анекдот, в който песимистът споделил „ По-зле от това не може да бъде “, а оптимистът му дал отговор „ Може, може… “. Вчера болшинството в Националния съвет на #БСП подкопа дъното на личното си късогледство, с цел да докара партията до още по-голям срам, въпреки и да изглеждаше, че подобен е неосъществим “, реагира Петър Витанов, чиито корени са от Сливен. Той акцентира, че Афузов е доста уважавана персона в града и предвижда провал на локалните избори.

„ Никога преди не се е случвало сходно потъпкване на демократичността – подмяната на решенията на редица локални организации за идните избори е арогантна, унизителна и разрушителна. За Българска социалистическа партия, за левите хора, за концепцията, която трябваше да ни сплотява.

В Сливен локалните организации всеобщо поддържаха за кандидат-кмет Минчо Афузов, който се употребява с голямо доверие в града и имаше всички шансове за победа. Ръководството обаче спусна лична кандидатура, с която загубата е обезпечена. Гласувани са и цялостен цикъл доклад и избори, които ще провокират разгром в сливенската организация “, написа в профила си във фейсбук Витанов.

Той напомня още, че решението на партийното управление е прогонило още една група млади социалисти.

„ Унизителните решения подтикнаха още една вълна младежи, измежду които Михаела Грабева и някогашния ръководител на младежкото обединяване Вероника Делибалтова, да подадат заявки за овакантяване. Десетки членове си потеглиха от партията в последните две години, омерзени от (без)действията на управлението, което като че ли съзнателно унищожава граденото с десетилетия “, разяснява Витанов.

Евродепутатът предвижда, че върви ликвидацията на Българска социалистическа партия.

„ На Съюз на демократичните сили им бяха нужни години време и няколко водача, с цел да потънат в политическото несъществуване. Българска социалистическа партия ще бъде ликвидирана еднолично.

Дали не е време да се запитаме кой печели от унищожаването на Българската социалистическа партия? Другари социалисти, докога ще поносим? “, написа още Петър Витанов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР