Трупове на животни изплуваха в няколко последователни дни. Първият случай

...
Трупове на животни изплуваха в няколко последователни дни. Първият случай
Коментари Харесай

Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие

Трупове на животни изплуваха в няколко поредни дни. Първият случай е от 6 юни, когато в залива на плаж „ Корал ” в община Царево изплува мъртво животно, дни по-късно същото се случва и край скалите в местността Червенка, в Черноморец. 
Прочетете още
Рано тази заран още веднъж по Южното Черноморие, в местността Таласакра влезе екскаватор край труднодостъпния каменист бряг, с цел да отстрани още един мъртвец. Не е ясно дали животните са от вредите в Украйна, само че от Областната дирекция на БАБХ уточниха, че всичките три са без ушна марка, каквито има добитъкът отглеждан в Европейски Съюз, заяви Нова телевизия.

„ Не мога да кажа от кое място идват. За първи път слушам тази версия за Украйна. Според мен най-логичното е да идват от някой транспортен съд в морето ", изясни Росен Деспотов, кмет на Черноморец. 

Към този момент паника или напрежение сред жителите на обитаемоте места или летовници няма. От „ Морска администрация " акцентират, че към този миг няма данни за повреда в транспортен съд, пренасящ контейнери с живи животни или за плуващи животни в морето. 

„ Предстои дезинфекция на плажната ивица и да се надяваме че това ще е последното животно, което попада на нашите крайбрежия ", изясни Зорница Димитрова от отдел „ Екология ", община Созопол. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР