Трупът на 25-годишен мъж, който беше открит в шахта, водеща

...
Трупът на 25-годишен мъж, който беше открит в шахта, водеща
Коментари Харесай

Мъж падна в шахта и почина. Всички останаха шокирани, след като откриха какво има вътре

Трупът на 25-годишен мъж, който беше открит в шахта, водеща към антична гробница в Китай, разкри ужасяваща традиция.

Тялото на мъжа е намерено през 2010 година на входа на античната гробница, която е датирана от преди 1300 години. Досега се смяташе, че мъжът в миналото е направил опит да ограби гробницата. Мъжът е умрял от голям брой рани от меч, а оръжието е било открито до натрупа. 

Ново изследване на археолозите, обаче, извади нескрито забравена китайска традиция. Вероятно мъжът е бил погубен, а килърът му е хвърлил натрупа и оръжието в шахтата. 
 Мъж открадна телефон, само че това, което откри вътре го изненада Мъж открадна телефон, само че това, което откри вътре го изненада
Не толкоз интелигентен апаш се излъчи онлайн пред хиляди фенове в обществените мрежи действието си, което докара до незабавното му арестуване,...

В новото изследване откривателите са употребявали радиовъглеродно датиране, с цел да покажат, че убитият е живял през седми век, до момента в който хората, чиито тела са били заровени в гробницата, датират от към 2000 години. 

„ Случаят демонстрира, че тактиката за скриване на тела на жертви в съществуващи гробници или гробища като средство за изхвърляне, сходно на „ скриване на лист в гората “, се практикува от древността “, написа екип от откриватели в оповестена публикация в списание Археологически и антропологични науки.

Гробницата е открита през през 2002 година по време на строителството на газопровод. В нея са заровени трима души: възрастен мъж, стара жена и малолетен от незнаен пол. Те евентуално са били семейство и като се има поради размера на гробницата - гробната камера е 18 квадратни метра, евентуално са били богати.

Повечето от гробните артефакти са били откраднати в антични времена. Могилата се намира в село Шиянзи в региона на Нинся в Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР