Трудовите книжки отиват в историята. Те ще бъдат заменени с

...
Трудовите книжки отиват в историята. Те ще бъдат заменени с
Коментари Харесай

Трудовата книжка отива в историята

Трудовите книжки отиват в историята. Те ще бъдат сменени с електронен указател на заетостта, който ще се намира в Национална агенция за приходите, плануват проектопромени в Кодекса на труда. 
Работодателите ще би трябвало да изпращат в приходната организация запис на регистрацията, назначението и прекратяването на трудовия контракт на наетите служащи и чиновници. Тези спомагателни данни съответстват с изискваните в сегашната трудова брошура. След това изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите ще вписва служебно в регистъра на заетостта подадените посредством уведомлението данни. В него ше бъде записана и информацията от Национален осигурителен институт за осигуровките и при пенсиониране.
До 1 септември 2024 година шефовете на компании ще би трябвало да изпрати в Национална агенция за приходите електронни копия на всички трудови и служебни книжки на своите чиновници. 
Всеки служащ или чиновник ще има право на достъп до електронния си трудов запис. Родителите и настойниците на служащ или чиновник, ненавършил 18 години, ще могат да виждат данните до навършване на пълноправие на детето си. Работодателите също ще имат право на достъп до данни от миналата работа за наети от тях хора, само че не и до размера на трудовите хонорари там.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР