Трудолюбив фермер, подводничар-каскадьор, борец за мира.Джими Картър не е като

...
Трудолюбив фермер, подводничар-каскадьор, борец за мира.Джими Картър не е като
Коментари Харесай

Z-Каст 169: За великия Джими Картър и защо Тръмп не бива да се завръща в Белия дом

Трудолюбив фермер, подводничар-каскадьор, герой за мира.

Джими Картър не е като останалите президенти на Съединени американски щати. Докато сътрудниците му забавят оборотите след края на мандатите си, неговият престой в Белия дом бе единствено началото на близо половин вековна активна дейност в поддръжка на милиони изстрадали души по света. Затова, когато през 2002 година демократът получи " Нобелова премия за мир " - приз, който постоянно се трансформира в мотив за остри полемики - срещу награждаването му не възропта никой.

Основна тематика в 169-ия епизод на Z-каст е виталният път на Джеймс Ърл Картър, който на 1 октомври навърши 100 години. И от който можем да научим доста за смисъла на израза " пълностоен живот ", както разбираме от госта ни тази седмица - журналистът Иво Иванов.

В епизода разискваме и събитие, което през последните 30 години последователно превзема Америка - политическата поляризация. Иванов акцентира аргументите за устойчивия растеж на десния радикализъм измежду провинциалните дребни градчета и изяснява за какво демокрацията на Съединени американски щати може и да не оцелее идващ мандат на Тръмп в Белия дом.

Всичко това и доста повече - чуйте и вижте в 169-ия епизод на Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР