Трудностите понякога ви карат да се тревожите за неща, които

...
Трудностите понякога ви карат да се тревожите за неща, които
Коментари Харесай

5 начина да спрете да се тревожите

Трудностите от време на време ви карат да се тревожите за неща, които не зависят от вас. Дори да осъзнавате това, един път почнал, този развой на терзание мъчно може да спре. Хората естествено се грижат един за различен, само че когато грижите отидат прекомерно надалеч, те могат да изопнат връзките и да окажат негативно влияние върху психологичното здраве.

Важно е да разпознаете по кое време това се трансформира в нездравословна фикс идея и да предприемете стъпки по какъв начин да спрете да се тревожите прекомерно доста. Въпреки че е значимо да се грижите за околните си, несъразмерното терзание и стрес могат да доведат до това да се тревожите, да имате безсънни нощи и изцяло възприятие на злощастие.

За да смекчим тези отрицателни резултати, събрахме няколко потребни съвета по какъв начин да спрете да се тревожите прекалено и да намерите баланс в връзките си.

Като измененията метода си на мислене и възприемете друг метод, можете сполучливо да поставите непоклатими граници. Продължете да четете за няколко потребни трика по какъв начин да спрете да се тревожите толкоз доста.

Определете границите си

Емпатичните хора постоянно са склонни да оказват помощ на другите, само че това може да се отрази отрицателно на прочувствената им непоклатимост. Определянето на личното ви благоденствие като приоритет е също толкоз значимо, колкото и да сте разполагаем на околните си. Установете своите граници. Запитайте се какъв брой прочувствена поддръжка можете действително да окажете сега и давайте също толкоз.

Ако някой другар преживее крах, до момента в който вие не сте в подобаващото психическо положение, с цел да се справите с сложен диалог, изразете съчувствието си и съобщете почтено за душевното си положение. Предложете опция, която не е толкоз взискателна, като да вземем за пример среща за лек филм или умерено превозване на времето на кафе, което ви устройва повече. Така и вие ще спрете да се тревожите за нещо, върху което нямате надзор.

 да се тревожите

Съобразявайте се с прочувствената си инвестиция в хората

Когато се занимавате с егоцентрични хора, които търсят помощта ви единствено за дребни проблеми, до момента в който комфортно подценяват потребностите ви, е значимо да внимавате какъв брой прочувствена инвестиция избирате да дадете. Емоциите ви са скъпи и разпиляването им за хора, които не отвръщат с реципрочност, може да бъде изтощително. Целенасочено изразходвайте силата си и решете какъв брой сте подготвени да се тревожите за някого.

Преместете фокуса си върху нещата, които можете да контролирате

Животът може да ни подмятна криви топки, оставяйки ни да се усещаме безсилни и се тревожим прекомерно доста. Естествено е да желаеме стремежи резултат, само че фиксирането върху него може да погълне мислите и силата ни. Ключът е да пренасочите вниманието си към нещата, които можете да управлявате. Вложете страстите и напъните си в аспектите на обстановката, които можете да контролирате, което ще ви разреши да се подготвите по-добре и да намерите чувство за непоклатимост.

 да се тревожите

Дайте си мощ и непоклатима самокритика

Тялото ви би трябвало да има здрава основа от религия в себе си, устойчива на външни фактори, които се пробват да я подкопаят. Ако разчитате прекалено много на резултата от дадена обстановка, това може да докара до безпокойствие, в случай че той не дава отговор на упованията ви. Ето за какво построяването на солидно възприятие за самоуважение е от основно значение, с цел да избегнете това. Започвайки да се тревожите за мнението на другите, ще стигнете до задънена улица.

Убедете се без подозрение в своята стойност. Насърчавайте се и се обграждайте с хора, които ви поддържат абсолютно, отбелязвайте даже най-малките достижения и не забравяйте да проявявате добрина към себе си. Дори да допуснете неточност, бъдете снизходителни.

 да се тревожите

Поемете надзор над страстите си

Един от най-хубавите препоръки за това по какъв начин да не се интересувате толкоз доста е да наблюдавате прочувствените си реакции и да определяте по кое време ставате прекомерно вглъбени. Ако започнете да се тревожите прекомерно доста за някои неща, то вие сте изгубили надзор над страстите си. Възможно е да отдавате прекомерно огромно значение на даден проблем.

След като разпознаете това, отделете малко време, с цел да помислите за прочувственото положение, което желаете. След това се заемете с действия, които ви оказват помощ да постигнете това положение. Ако желаете да се чувствате радостни, правете неща, които ви носят наслада.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР