Трудно е да се проследи появата на нови градове в

...
Трудно е да се проследи появата на нови градове в
Коментари Харесай

Заха Хадид архитекти проектират град на бъдещето

Трудно е да се наблюдава появяването на нови градове в Китай, бързо разрастващите се райони се трансформират в ултрамодерни селища със мощно развита инфраструктура. Новият град Джингхе, който се появи на картата на провинция Шанси, не беше изключение и скоро ще работи като теоретичен и софтуерен център на живописния район. Освен проучвателен институти, жилищни региони и свързани институции се планува създаване на Център за просвета и изкуство, чийто план е създаден от експерти от архитектурно бюро на Заха Хадид.

Центърът за просвета и изкуство за Jinghe New City, планиран от Zaha Hadid Architects (ZHA), завоюва интернационалния конкурс за дизайн. Без да трансформират традициите си, архитектите предложиха необикновен архитектурен обект, чиито футуристични форми повтарят течението на едноименната река Джингхе, която минава през планините и равнините на провинция Шанси.

Джингхе последователно се трансформира от малко планинско селце в иновационен център, където интензивно се развиват промишлености, фокусирани върху проучването и потреблението на различни енергийни източници, създаването на съвременни материали, подобряването на системите за изкуствен интелект и аерокосмическата промишленост. Съгласно генералния проект за развиване на новата зона на града, Центърът за просвета и изкуства, наименуван Jinghe New City, ще сплоти под един покрив Мултимедийна библиотека, Театър за театрални изкуства, Многофункционален център с конферентни зали, разнообразни ателиета, изложбени площи, художествена изложба, публични места за отдих, уреди за хранене и паркови зони.

Огромната постройка е поредност от рационализирани изкривени размери, „ пластове “, преходи и повърхности, които свързват всички структури, дворове, оранжерии и озеленени паркове. Отличителна линия на този план ще бъде въздушен мост, над основния бул. на град Джингхе, който ще усъвършенства пешеходния трафик. Наклонените рампи, които са структурните детайли на самата конструкция Jinghe New City, ще свържат по едно и също време както на търговски, по този начин и на жилищни региони на града, както и ще даде отворен достъп до паркове, речния насип, в същото време обезпечават пряк път към строящата се метростанция.
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от SCALE Qatar (@scale_qatar)

Фондовете на Мултимедийната библиотека ще се състоят от нормалните печатни издания, където всеки ще откри освен забавно издание, книга или списание, само че и насаме място за четене. Тази част на Центъра за просвета и изкуство ще има и впечатляващ атриум, който ще обезпечи вътрешното пространство с естествена светлина. Гостите на Jinghe New City също ще имат разполагаем няколко зелени тераси, ландшафтни паркове, писти за джогинг, доста уединени места и общи зони за отдих.

За организацията на Театъра на театралните изкуства разработчиците на Zaha Hadid Architects дават не изключително огромна зала, която може да побере до 450 души и елементарно може да бъде приспособен към разнообразни събития, в това число и интерактивни.

Тъй като се възнамерява да се построи съвременно оборудване в град, където всички промишлености са фокусирани върху възобновимата сила, екологията и устойчивостта, не е изненадващо, че планът ще вкара новаторски способи на строителство, потреблението на локални материали и самостоятелни системи, ориентирани към понижаване на потреблението на сила, доколкото е допустимо. Основните реализации ще бъдат: усъвършенстване на системите за естествена вентилация и осветяване, потребление на слънчева сила за цялостно поддържане на живота на Jinghe New City, съоръжение със система за събиране, предпазване, филтриране и преправка на дъждовни и отпадъчни води.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР