Трудно е да се правят прогнози за живота на новото

...
Трудно е да се правят прогнози за живота на новото
Коментари Харесай

Доц. Петър Чолаков: Въпросът е какво са получили ДПС в тази сделка с ГЕРБ и ПП-ДБ

" Трудно е да се вършат прогнози за живота на новото държавно управление, тъй като обстановката е извънредно динамична ", сподели пред " Фокус " доцент Петър Чолаков – социолог от Института по философия и социология на Българска академия на науките и политолог.

" Всеки ден имаме бомби, всеки ден имаме обрати. Според мен ще се опитат най-малко до локалните избори, до този небосвод, да бъдат дружно и това държавно управление да продължи да работи най-малко до тогава, т.е. най-малко да се проведат при него локалните избори “.

" Всичко е въпрос не толкоз на математика, колкото на ползи ", сподели още политологът доцент Петър Чолаков.

" Няма безконечни другари и безконечни врагове, а всичко е въпрос на политически ползи. Човек може да си следва ползите и в политиката, само че когато стане ясно за всички, че нарушава правилата и полезностите, които в продължение на години е пропагандирал, че пази, тогава има сериозен проблем. В съответната политическа обстановка това се отнася за Политическа партия и Демократична България, пък и за ГЕРБ ", счита той.

" За първи път от години имаме ясно осветляване на присъединяване на Движение за права и свободи като поддръжка за едно държавно управление. За мен те имат някакво присъединяване в договорката за образуването на това държавно управление ", счита още доцент Петър Чолаков.

Той изрази още мнение, че Движение за права и свободи ще бъдат обезщетени за отстраняването на основния прокурор: " Въпросът е какво са получили в тази договорка с ГЕРБ и ПП-ДБ. “

Според доцент Петър Чолаков в този кабинет има както специалисти, по този начин има и ярки политически фигури, такива като Асен Василев – един от водачите на Политическа партия.

" Това е в полза на ГЕРБ такава ярка партийна фигура да бъде в държавното управление, тъй като те постоянно могат да препишат доста елементарно отговорността за неуспеха на този кабинет на хора, като Асен Василев, тъй като финансовият министър е вторият по значимост министър в държавното управление след министър-председателя. Това е държавно управление, което е осъществено с втория мандат на ПП-ДБ, тъй че още веднъж въпросната политическа отговорност и бремето на политическата отговорност ще тежи на техните рамене, “ заключи доцент Чолаков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР