Трудно е да се повярва, но всъщност това е мехлем

...
Трудно е да се повярва, но всъщност това е мехлем
Коментари Харесай

Мехлем, който лекува и зараства рани пред очите ви

Трудно е да се повярва, само че в действителност това е мас с лечебни свойства, който след използване върху кожните увреждения, лекува безусловно пред очите ви.

Антисептичното средство за домашно лекуване има аналгетични, антибактериални, противогъбични, регенериращи свойства.

То оказва помощ при лекуване на екзема, псориазис, порязвания, натъртвания, язви, инфектиране на кожата, измръзване, повърхностни изгаряния, херпес, незараснали пукнатини в петите.

Ние не можем да пазим в загадка рецептата на това лекарство, тъй като в свободна  продажба просто няма да бъде открито!

Мехлем за рани

Съставки:

1/4 чаша зехтин

2/3 чаша примес от изсушени билки (невен, живовляк, жълт кантарион, черен оман, жълт корен)

2-4 ч. л. пчелен восък

1 супена лъжица мед

1/2 ч.л. течен витамин Е

5-6 капки етерично масло (по избор)

Приготвяне:

На първо място, би трябвало да извлечете максимума потребни субстанции от билките. За тази цел е подобаваща процедурата за горещо добиване. Загрейте зехтина до 40-50 градуса и постепенно залейте стритите билки. Разбъркайте добре. Затворете добре съда и го поставете на водна баня. Време е да нагрявате 3 часа, на всеки 20 минути, сместа би трябвало да се рабърква. За цялостното добиване на всичко скъпо от билките, повтаряйте процедурата в продължение на 3 дни. След това зехтинът би трябвало да се прецеди и билките да се изстискат.

Разтопете пчелния восък на доста муден огън и прибавете екстракта от билките. Разбъркайте, по-късно прибавете мед, витамин Е, етерични масла. Разбъркайте мехлема до хомогенна консистенция.

Поставете продукта в съдове, които могат да бъдат компактно затворени. Можете да съхранявате мехлема в хладилника в продължение на 2 години.

Вижте още: Джинджифилът ще ви помогне, в случай че страдате от болежка в ставите

Моля, обърнете внимание! Въпреки че този мас е изцяло естествен,  откажете се от използването му, в случай че имате нараснала сензитивност към някои от съставените елементи му. Домашните медицински мехлеми могат да бъдат отлична опция на фармацевтичната химия, тъй като се подготвят от естествени съставки с грижа и обич.

Споделете рецептата и с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР