Трудно е да се каже дали лидерите на Г-20, които

...
Трудно е да се каже дали лидерите на Г-20, които
Коментари Харесай

Шарл Mишел е несигурен за постигане на обща декларация на срещата на Г-20

Трудно е да се каже дали водачите на Г-20, които се събират в Ню Делхи този уикенд, могат да реализират консенсус по декларация, сподели представител на Европейски Съюз, като призова за по-твърди дейности против Русия заради блокадата й на украинското зърно.

Анализаторите споделят, че по-дълбоките и по-вкоренени разделения по отношение на нахлуването на Москва рискуват да провалят напредъка по въпроси, в това число продоволствената сигурност, дълга и световното съдействие по изменението на климата, когато най-мощните народи в света се срещнат.

" Трудно е да се планува дали ще бъде възможно да се реализира съглашение по декларацията ", сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на конференция в индийската столица. " Все още водим договаряния ".

Той добави: " Нямам желание да споделям нещо, което ще затрудни напъните. Ние поддържаме напъните, положени от индийското председателство. "

Индия, която ръководи срещата, желае заключителното официално съобщение на срещата на високо равнище да включва и възгледите на Русия и Китай, които блокираха напъните на западните народи да включат мощно наказание на войната на Русия в Украйна.

Нито съветският президент Владимир Путин, нито китайският президент Си Дзинпин присъстват на срещата. Москва изпраща външния министър Сергей Лавров, до момента в който министър председателят Ли Цян ще съставлява Пекин.

Мишел сподели, че Европейският съюз желае Г-20 да се концентрира върху оправянето с световните провокации пред хранителната и енергийната сигурност, като сподели, че Русия блокира износа на зърно от Украйна през Черно море, един от основните въпроси, които ще бъдат включени в диалозите през уикенда.

" Европейски Съюз ще продължи мощно да поддържа Украйна и да упражнява напън върху Русия ", сподели той, добавяйки, че е кристално ясно, че блокът осъжда експанзията на Русия.

" Като съзнателно нападна пристанищата на Украйна, Кремъл лишава хората от храна, от която обезверено се нуждаят.

Европейският съюз желае водачите на Г-20 да окажат напън върху Русия да се отдръпна от Украйна и да се причисли още веднъж към черноморската договорка за зърно, като твърди, че блокадата на Русия е довела до продоволствена неустановеност за над 250 милиона души по света.

Русия се отдръпна от сделката с посредничеството на ООН през юли, базирайки се на неналичието на прогрес в износа на храни и торове.

" Тази среща е мотив... да забележим циничния метод на Русия, който (създава) повече компликации за разрастващите се страни ", сподели Мишел.

Въпреки това Европейски Съюз създава различни маршрути за изнасяне на зърно от Украйна на международните пазари, изключително на разрастващите се страни, сподели той.

Русия съобщи, че е подготвена да съживи Черноморската самодейност, в случай че глобите против съветските компании, търгуващи със селскостопански артикули и торове, бъдат анулирани.

Мишел не предвиждаше срещата да реши всички " огромни " световни проблеми, сподели той, само че добави, че Европейски Съюз желае блокът да форсира напъните за стабилно развиване, изменението на климата и намаляването на бедността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР